Obavijesti

News

Komentari 7

Iz kratkih rukava, na Uskrs u - zimske jakne! Na kopnu mraz, a na moru olujna i orkanska bura

Iz kratkih rukava, na Uskrs u - zimske jakne! Na kopnu mraz, a na moru olujna i orkanska bura
4

Na Veliki petak temperatura će u kopnenim krajevima prelaziti 25 celzijevaca, ali već na Veliku subotu pada za desetak stupnjeva. Osjet hladnoće pojačavat će jak vjetar

VIDEO

Prijepodne će u većem dijelu zemlje prevladavati sunčano, a od sredine dana u sjevernim krajevima postupan porast naoblake, mjestimice uz malo kiše ili pokoji pljusak i grmljavinu, ponajprije u Međimurju i Hrvatskom zagorju, prognozira za petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na udare prolazno i jak. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, a prema kraju dana na sjevernom će dijelu zapuhati bura i jačati. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 25 stupnjeva Celzijevih.

POGLEDAJTE VIDEO: Procesija "Za križen" u Jelsi

Pokretanje videa...

procesija križen u jelsi 00:55

Dosta je mirno i ugodno, temperatura zraka je čak i nešto viša od prosjeka za ovo doba godine u kopnenom području. Prevladava sunčano vrijeme, mirno je i nema vjetra. Temperature zraka su uglavnom između četiri i sedam Celzijevih stupnjeva, izvijestio je meteorolog Dragoslav Dragojlović u emisiji Dobro jutro, Hrvatska na HTV-u.

Tijekom prijepodneva bit će pretežno sunčano, sredinom dana i poslijepodne u sjevernim krajevima doći će do prolaznog naoblačenja, ponegdje može pasti nešto malo kiše, a temperatura zraka viša od prosjeka za ovo doba godine, bit će od 21 do čak 25 stupnjeva.

Na sjevernom i južnom dijelu Jadrana je uglavnom sunčano, no na srednjem dijelu je umjerena naoblaka. Vjetar je jutros na moru slab, a tijekom dana bit će pretežno sunčano duž cijele obale, s tim da će vjetar biti slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Navečer će na sjevernom dijelu zapuhati bura.

Na vrijeme u našim krajevima utječe polje povišenog tlaka zraka. Sjevernije od nas nalazi se nestabilniji zrak koji će poslijepodne dijelom doći i do naših krajeva. Stoga će poslijepodne u sjevernim krajevima doći do prolaznog naoblačenja, ponegdje može pasti nešto malo kiše, uglavnom u sjevernim i središnjim krajevima. U ostalim predjelima djelomice i pretežno sunčano, uglavnom suho.

Na kopnu će zapuhati umjereni sjeverni i sjeveroistočni vjetar, dok će na Jadranu vjetar biti uglavnom slab zapadni i jugozapadni, pri čemu će more biti mirno ili malo valovito. Na sjevernom dijelu Jadrana krajem dana zapuhat će bura koja će jačati i sutra se proširiti duž većeg dijela obale.

Temperatura zraka će danas i u unutrašnjosti i na Jadranu biti od 20 do čak 25 stupnjeva, a najtoplije će biti u središnjim i istočnim kopnenim krajevima.

Za uskrsni vikend vrijeme će biti djelomice sunčano, ali i vjetrovito i osjetno hladnije, osobito u kopnenom području. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna, na sjevernom dijelu moguće i orkanska bura.

Sutra još ponegdje može pasti nešto malo kiše, na Uskrs uglavnom suho, a temperatura zraka osjetno će se sniziti, osobito u kopnenom području. Početkom idućeg tjedna očekuje nas ponovno više sunca, djelomice ili pretežno sunčano uz postupan porast temperature zraka. Ali u ponedjeljak ujutro na kopnu ponegdje može biti i slabog mraza.

Temperatura će u subotu biti 16, 17 stupnjeva, a u nedjelju oko 12, 13. Ali uz vjetar, koji će biti dosta jak, osjećaj hladnoće bit će i veći.

Zagreb se probudio okovan ledom i minusom
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca