Obavijesti

News

Komentari 10

Pogledajte što je ukradeno iz kuće na Pelješcu: Skoro 2 mil. kn! Sudjelovao i prijatelj obitelji

Pogledajte što je ukradeno iz kuće na Pelješcu: Skoro 2 mil. kn! Sudjelovao i prijatelj obitelji
4

Jedan od počinitelja je bio prijatelj obitelji iz Pelješca te je tako saznao detalje koji su im kasnije olakšali ovaj razbojnički čin

VIDEO

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske  u suradnji s Policijskom postajom Ston i uz značajnu potporu Policijske uprave zagrebačke, Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske uprave zadarske i Policijske uprave istarske dovršili su kriminalističko istraživanje kaznenog djela teške krađe počinjenog sredinom kolovoza ove godine u mjestu Potomje na Pelješcu.

Tim je povodom danas u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj održana konferencija za medije na kojoj su o navedenom govorili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave Zoran Tikvica i načelnik Policijske postaje Ston Hrvoje Franković.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je pet državljana Republike Hrvatske u dobi od 57, 50, 45, 43 i 30 godina, nakon prethodnog dogovora, u večernjim satima 14. kolovoza provalilo u obiteljsku kuću 54-godišnjaka odakle su, s više  mjesta, otuđili ukupno 1.800.000,00 kuna u raznima valutama i apoenima i obiteljski nakit od bijelog i žutog zlata.

Dvojica osumnjičenih, 45-godišnjak i 43-godišnjak, uhićeni su 17. kolovoza u Splitu, sljedećeg dana u Zadru uhićen je 50-godišnjak, 19. kolovoza u Zagrebu je uhićen 57-godišnjak, a sinoć u Puli 30-godišnjak.

Pretragom njihovih domova pronađen je veći dio otuđenog novca i sav otuđeni nakit.

Načelnik Pavličević zahvalio je na suradnji kolegama Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave i Policijske postaje Ston i kolegama iz četiri spomenute policijske uprave koji su nam u značajnoj mjeri pomogli u ovom kriminalističkom istraživanju i uz čiju pomoć su obavljene pretrage domova i vozila osumnjičenih. Isto je tako zahvalio građanima koji su nam dostavili korisne informacije i uz čiju pomoć se ovo kazneno djelo razriješilo u svega nekoliko dana.

Voditelj Službe kriminalističke policije je rekao da sve uhićene osobe imaju kriminalni dosje, a da je jedna uhićena osoba bila osumnjičena za dva razbojništva u kojima je stradalo više osoba. Dodao je tome da je petorka djelovala vrlo brzo i da su, znajući da ukućani nisu kod kuće, u roku od samo 10 minuta otuđili spomenuti novac i nakit.

Načelnik Policijske postaje Ston Hrvoje Franković je pojasnio kako je policija za ovaj događaj zaprimila dojavu 15. kolovoza u 00.05 sati i da se odmah nakon zaprimljene dojave pristupilo osiguranju mjesta događaja i očevidu kojim je utvrđena količina otuđenog novca i nakita te se u kriminalističko istraživanje uključila i Služba kriminalističke policije. Zahvalio je kolegama Policijske postaje Ston na danonoćnom radu zahvaljujući kojem je ovo kazneno djelo rariješeno u rekordnom roku, a počinitelji uhićeni i procesuirani. Isto tako, zahvalio je građanima na povjerenju koje su ukazali policiji i dali nam korisne informacije koje su pomogle u kriminalističkom istraživanju.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje budući se u sklopu pretraga pronašao specifičan provalnički alat koji će biti poslan na vještačenje u Centar za kriminalistička istraživanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.