Obavijesti

News

Komentari 1

Iz ljubavi supruzi ručno isklesao 6.000 stepenica

Iz ljubavi supruzi ručno isklesao 6.000 stepenica
4

Par se odlučio na bijeg i život u spilji. U početku su živjeli bez ičega, uključujući i struju i drva. Bili su prisiljeni jesti travu i korjenje koje su nalazili

VIDEO

Romantična priča o kineskom paru koji je pobjegao kako bi mirno mogao živjeti zajedno, već pola stoljeća, tek je nedavno obznanjena ostatku svijeta. Prije 50 godina Liu, tada 19-godišnjak, zaljubio se u 29-godišnju udovicu i majku Xu. U to vrijeme bilo je apsolutno neprihvatljivo i nemoralno da se mladić zaljubi u stariju ženu. Par se odlučio na bijeg i život u spilji. U početku su živjeli bez ičega, uključujući i struju i drva. Bili su prisiljeni jesti travu i korjenje koje su nalazili u planini, a Liu je napravio petrolejsku lampu kako bi si mogli osvjetliti put. Druge godine njihova zajedničkog života, Liu je počeo, i u sljedećih 50 godina nastavio, ručnu klesariti stepenice kako bi se njegova žena jednostavnije mogla spustiti s planine. Pola stoljeća kasnije, 2001. godine, skupina avanturista istraživala je područje i naišla na stariji par te više od 6.000 stepenica, prenosi Asia News.
- Moji roditelji su se jako voljeli i nikada nisu proveli niti jedan dan razdvojeni u 50 godina zajedničkog života, rekla je Liu Ming Sheng, jedna od sedmero djece koje par ima.
- Otac je isklesao te silne stepenice da mami olakša život iako je ona rijetko silazila s planine, dodaje kćer. Par je živio u ljubavi i miru sve do prošlog tjedna. Liu, koji je navršio 72 godine, vratio se jednog dana s posla i samo se srušio. Xu je sjela kraj njega i molila. Umro joj je u naručju. Liu je tako jako volio Xu da ju je u trenutku smrti tolikos nažno držao za ruku da se neko vrijeme nisu njihove ruke nisu mogle odvojiti.
Xu je provela dane plačući i dodirujući crni lijes svoga supruga. Njihova životna priča postala je jedna od deset najljepših ljubavnih priča u Kini. Lokalna vlast odlučila je očuvati 'ljubavno stepenište' i mjesto na kojem su živjeli kao muzej, pa će njihova ljubavna priča vječno živjeti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela