News

Komentari 1

Iz ljubavi supruzi ručno isklesao 6.000 stepenica

Iz ljubavi supruzi ručno isklesao 6.000 stepenica

Par se odlučio na bijeg i život u spilji. U početku su živjeli bez ičega, uključujući i struju i drva. Bili su prisiljeni jesti travu i korjenje koje su nalazili

Romantična priča o kineskom paru koji je pobjegao kako bi mirno mogao živjeti zajedno, već pola stoljeća, tek je nedavno obznanjena ostatku svijeta. Prije 50 godina Liu, tada 19-godišnjak, zaljubio se u 29-godišnju udovicu i majku Xu. U to vrijeme bilo je apsolutno neprihvatljivo i nemoralno da se mladić zaljubi u stariju ženu. Par se odlučio na bijeg i život u spilji. U početku su živjeli bez ičega, uključujući i struju i drva. Bili su prisiljeni jesti travu i korjenje koje su nalazili u planini, a Liu je napravio petrolejsku lampu kako bi si mogli osvjetliti put. Druge godine njihova zajedničkog života, Liu je počeo, i u sljedećih 50 godina nastavio, ručnu klesariti stepenice kako bi se njegova žena jednostavnije mogla spustiti s planine. Pola stoljeća kasnije, 2001. godine, skupina avanturista istraživala je područje i naišla na stariji par te više od 6.000 stepenica, prenosi Asia News.
- Moji roditelji su se jako voljeli i nikada nisu proveli niti jedan dan razdvojeni u 50 godina zajedničkog života, rekla je Liu Ming Sheng, jedna od sedmero djece koje par ima.
- Otac je isklesao te silne stepenice da mami olakša život iako je ona rijetko silazila s planine, dodaje kćer. Par je živio u ljubavi i miru sve do prošlog tjedna. Liu, koji je navršio 72 godine, vratio se jednog dana s posla i samo se srušio. Xu je sjela kraj njega i molila. Umro joj je u naručju. Liu je tako jako volio Xu da ju je u trenutku smrti tolikos nažno držao za ruku da se neko vrijeme nisu njihove ruke nisu mogle odvojiti.
Xu je provela dane plačući i dodirujući crni lijes svoga supruga. Njihova životna priča postala je jedna od deset najljepših ljubavnih priča u Kini. Lokalna vlast odlučila je očuvati 'ljubavno stepenište' i mjesto na kojem su živjeli kao muzej, pa će njihova ljubavna priča vječno živjeti.

Najčitaniji članci