Obavijesti

News

Komentari 214

Milanović: Da je bilo lako, to bi već napravili naši prethodnici

Milanović: Da je bilo lako, to bi već napravili naši prethodnici
1

Ministar turizma Darko Lorencin kazao je kako u Kupare dolazi Marriot s brendom Ritz-Carlton. Premijer Milanović kazao je da s hotelom dolazi i sto radnih mjesta

VIDEO

Vlada RH je na sjednici u četvrtak donijela odluku o izboru investitora i davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje plaže na dijelu k. o. Brašina, u sklopu realizacije projekta Kupari na lokaciji Kupari I.

- Do 9. listopada u DUUDI je stigla jedna ponuda. Ovime se Avenue ulaganja predlažu Vladi kao prihvatljivi investitor. Radi se o projektu koji je trajao jako dugo i napravljen je ogroman posao. Zahvaljujem se svima, Kupari su pionirski projekt stavljanja u funkciju neperspektivne imovine, a sličan put slijedit će Muzil. Kriteriji raspisani u natječaju bili su iznimno visoki. Da smo tražili investitora za tri zvjezdica, bilo bi 50 ponuda. U Kupare dolazi Marriot s brendom Ritz-Carlton - kazao je ministar turizma Darko Lorencin.

Premijer Zoran Milanović nadodao je kako je u Kuparima zatečen potpuni nered u pravnom i fizičkom smislu. 

- To nisu kiosci, kriteriji su bili vrlo visoki i nije slučajnost. I u Kuparima i na susjednim lokacijama su već sada vrhunski objekti, to je rezultat planskog rada od prvog dana. Da je bilo lako onda bi to naši prethodnici napravili, ali nisu jer im nije bilo stalo do toga. Cijela Župa Dubrovačka  u 4 godine doživjela je hotelsku renesansu i to je sada potpuno neprepoznatljiv prostor. Sada dolazi jedan od najvećih svjetskih hotela što znači i barem sto novih radnih mjesta. To je prije bilo stanište zmija. Skoro su zaštitari prirode uzeli to pod zaštitu jer je postao park prirode, a ne turistički kompleks - rekao je na sjednici Milanović. 

Odobrili 27,7 milijuna kuna za zbrinjavanje izbjeglica

Za podmirenje dijela troškova vezanih za zbrinjavanje izbjeglica Vlada je na današnjoj sjednici iz proračunske zalihe odobrila oko 27,7 milijuna kuna. Polovica toga iznosa trebala bi ići Ministarstvu zdravlja za osiguravanje zdravstvene skrbi migranata. 

Po 5 milijuna kuna dobili bi Ministarstvo unutarnjih poslova i Ravnateljstvo za robne zalihe za troškove prehrane i smještaja. A 3 milijuna i 400 tisuća kuna namijenjeno je Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

Osim na novac iz proračunske zalihe, Ministarstvo unutarnjih poslova može računati na milijun kuna od igara na sreću za izgradnju kapaciteta u području azila viznog sustava i ilegalnih migracija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 214

VIDEO

Užas kod studentskog doma u Zagrebu, jedan mrtav: 'Udario ga je auto, nije mu bilo spasa'
TRAGEDIJA NA CESTI

Užas kod studentskog doma u Zagrebu, jedan mrtav: 'Udario ga je auto, nije mu bilo spasa'

Jedan čovjek je mrtav u naletu automobila nedaleko studentskog doma u Zagrebu. "Hitna je jako brzo stigla, ali nije mu bilo spasa", ispričao nam je Zagrepčanin koji je svjedočio stravičnoj nesreći

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...
NORIJADA DILJEM HRVATSKE

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...

Donosimo programe proslava zadnjih srednjoškolskih dana maturanata diljem Hrvatske!