News

Komentari 4

Iz ruševina zgrade na Floridi izvukli još četiri tijela: Tragedija je zasad odnijela devet života

Iz ruševina zgrade na Floridi izvukli još četiri tijela: Tragedija je zasad odnijela devet života

Potraga u ruševinama se nastavlja, lokalne vlasti najavljuju kako planiraju izvući sve stanare, no obitelji već pripremaju na mogućnost da više nikoga neće spasiti

Spasioci na Floridi pronašli su još četiri tijela u ruševinama zgrade Champlain Towers, te je sad ukupno devetero poginulih, a 156 osoba smatra se nestalima nakon što se zgrada u Surfsideu srušila u četvrtak rano ujutro. 

- Ulažemo sve moguće napore kako bismo identificirali nova tijela koja smo pronašli - rekla je načelnica okruga Miami-Dade Daniella Levine Cava u nedjelju na konferenciji za tisak.

U subotu kasno navečer objavljena su imena još triju identificiranih žrtava, a u petak još jedne žrtve, 54-godišnje žene koja je živjela u jednom od stanova.

Search and rescue operations continue after partial building collapse in Surfside, Florida

Oplakuju žrtve i mole za nestale

Nekoliko blokova dalje od mjesta nesreće, vjernici se okupljaju u obližnjoj crkvi kako bi oplakivali žrtve i molili za nestale, između ostaloga i za jedanaestogodišnju djevojčicu, čija se čitava obitelj također smatra nestalom.

Gradonačelnik Surfsidea Charles Burkett rekao je kako vjeruje da se radi na tome da članovi obitelji nestalih mogu doći bliže ruševinama kako bi se molili za nestale i oplakivali žrtve.

'Nećemo stati dok je izvučemo sve stanare'

Snimci iz zraka pokazuju da se na mjestu nesreće trenutno nalaze barem dvije dizalice i dva rovokopača. Na pitanje o tome hoće li se iz akcije spašavanja prijeći na sanaciju, gradonačelnik Burkett rekao je da ne. Iako se na lokaciji nalazi teška mašinerija, “to će do daljnjega biti akcija spašavanja”.

- Nećemo stati sve dok iz ruševina ne izvučemo sve stanare - poručio je.

A memorial site created by neighbors in front of Champlain Towers South, in Surfside

Načelnica Danielle Levine Cava poručila je da službe imaju "vrlo otvorene razgovore" s obiteljima nestalih o tome da postoji mogućnost da se ne pronađu novi preživjeli.

- I dalje se svi nadamo da ćemo te ljude pronaći, ali svjesni su toga da pronalazimo tijela, čak i dijelove tijela, tako da se pripremaju na to - rekla je Levine Cava za Miami Herald.