Obavijesti

News

Komentari 308

Smjena Lovrinčevića i Filipovića: 'Ovo je već 30. ministar koji odlazi iz Plenkovićeve Vlade!'

Smjena Lovrinčevića i Filipovića: 'Ovo je već 30. ministar  koji odlazi iz Plenkovićeve Vlade!'

Andrej Plenković danas je razriješio ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, a Jurica Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.00

Što sve ima Davor Filipović? Ovo je njegova imovinska kartica...

Premijer Andrej Plenković danas je smijenio Davora Filipovića s mjesta ministra gospodarstva i održivog razvoja kao i njegovog posebnog savjetnika Juricu Lovrinčevića. Razrješenje je uslijedilo kao posljedica afere objavljene u Nacionalu, a u kojoj su objavljeni transkripti snimljenih razgovora Lovrinčevića i novinara Marina Vlahovića na kojima Lovrinčević navodno pokušava reketariti medij Mreža TV.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

21.24

Grbin: Plenković mora otići! On je glava hobotnice, šaljemo i prijedlog raspuštanje Sabora

24sata

- Zločinačka organizacija udara i dalje jer sve ovo što smo danas mogli čitati u Nacionalu, a onda o tome slušati i dalje u medijima je ustvari kopija afere Fimi media - komentirao je Grbin u referirajući se na veliku aferu iz vremena HDZ-ova premijera Ive Sanadera.

- Dakle, mi imamo HDZ-ove državne dužnosnike koji nekome uplaćuju novac, a onda traže da se dio toga vrati njima - rekao je za HRT predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Više pročitajte OVDJE.

20:29

Grmoja tvrdi: 'Informacije sam dobivao od novinara. Ja s Filipovićem nisam komunicirao'

Pretpostavljao sam da se radi o Lovrinčeviću. Bilo mi je drago da netko želi razotkriti taj kriminal. Sve ono što sam dobivao od Lovrinčevića se pokazalo točnim. Prvi sam izašao u javnost da je 63 posto plina kupljenog od INA-e, HEP predao tajkunu Vujnovcu, nekad čak i za jedan cent. Sve se pokazalo točnim, rekao je Mostov Nikola Grmoja za Danas.hr.

OVDJE VIŠE O TEMI

19:27

Plenković pohvalio Filipovića nakon smjene: Sviđalo mi se što je Filipović bio politički borben!

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na godišnjem susretu "The Economist: Svijet u 2024". Tu priliku također je iskoristio kako bi se osvrnuo na trenutne promjene u njegovoj Vladi i smjeni Davora Filipovića.

OVDJE VIŠE O TEMI

19:16

Filipovićeva zadnja ministarska večer: Još jučer bezbrižno se družio s Plenkovićem u HNK-u...

Prije manje od 24 sata još je bio ministar gospodarstva. Sjedio je u zagrebačkom HNK-u uz svojeg šefa, premijera Andreja Plenkovića, u svečanoj loži i svjedočio obilježavanju 200. obljetnice rođenja Dr. Ante Starčevića, koju je u Zagrebu organizirala Akademska zajednica HDZ-a, koja nosi Starčevićevo ime.

OVDJE VIŠE O TEMI

Komentari 308