Iza nas je hladna zima, veljača će biti stabilnija i sunčanija | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 14

Iza nas je hladna zima, veljača će biti stabilnija i sunčanija

Iza nas je hladna zima, veljača će biti stabilnija i sunčanija

Sredina veljače protječe u znaku suhog i stabilnog vremena.  Naši se krajevi i dalje nalaze pod utjecajem prostrane anticiklone koja zahvaća veći dio Europe

VIDEO

Sredina veljače protječe u znaku suhog i stabilnog vremena.  Naši se krajevi i dalje nalaze pod utjecajem prostrane anticiklone koja zahvaća veći dio Europe.

Srednja temperatura u dosadašnjem dijelu veljače bila je iznadprosječna unatoč prošlodnevnom zahladnjenju u kontinentalnom području i na sjevernom dijelu Jadrana, a veljača je i po količini kiše bila iznad prosjeka, pa već sada zaslužuje klimatološku ocjenu 'kišna'.

Zoran Vakula za HRT ocjenjuje kako je vjerojatnost da će u većini Hrvatske biti takvo proljeće i ljeto relativno mala, ali da je prema najnovijim dugoročnim prognozama velika vjerojatnost iznadprosječne topline sljedeće dvije sezone, za razliku od ove zime, čija će srednja sezonska temperatura zraka viša od prosjeka biti malo gdje u Hrvatskoj, možda čak i nigdje.

Pretežno sunčano, u petak i subotu moguća kiša

U srijedu će biti pretežno sunčano, osobito na Jadranu i u gorju. U nizinama unutrašnjosti ujutro i prijepodne mjestimice magla i niski oblaci koji se ponegdje mogu i dulje zadržati. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu ujutro uglavnom slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 7 do 12, uz dugotrajnu maglu osjetno niža, a na Jadranu između 12 i 16 °C, javlja DHMZ.

U četvrtak  i dalje stabilno te pretežno sunčano. Ujutro i prijepodne u nizinama unutrašnjosti mjestimice magla i niski oblaci, ponegdje i dugotrajni. Vjetar u unutrašnjosti slab, a na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak postupno slabjeti. Najniža jutarnja temperatura između -5 i -1, na Jadranu od 2 do 7. Najviša dnevna od 8 do13, u nizinama uz dugotrajnu maglu osjetno niža, a na Jadranu između 13 i 17 °C.

U petak i subotu djelomice sunčano.Uz prolazno jače naoblačenje mjestimične će kiše biti potkraj petka i u subotu, koja na Jadranu kiša može biti obilna. Vjetar slab. Na Jadranu će u četvrtak puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, zatim jugo i jugozapadnjak, a u subotu prolazno jaka bura. Danju toplije, no u nizinama unutrašnjosti uz lokalno dugotrajnu maglu temperatura može biti osjetno niža.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!
ČESTITKE DOBITNIKU

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!

Igrač je odigrao 10. kombinacija i uplatio 13,00 €. U večerašnjem izvlačenju 167.kola nije pogodio ništa te je osvojio 80.000,00 eura