News

Komentari 1

Izazvala sudar na biciklističkoj utrci, sama se predala policiji

Izazvala sudar na biciklističkoj utrci, sama se predala policiji

Ženu su novčano kaznili nakon što je izazvala najgori sudar ikada na utrci "Tour de France"

Vozači su u trenutku sudara bili 45 kilometara udaljeni od kraja prve etape, a onda je ženin znak zakačio njemačkog vozača Tony Martina. Vozač je pao na zemlju i time izazvao pad nekolicine drugih vozača.

Ženu (31) su kaznili novčanom kaznom u iznosu od 1.200 eura i naložili su joj da plati simboličnu kaznu od jednog eura Francuskom profesionalnom udruženju biciklista. Odlučili su da identitet žene, gledateljice utrke, neće objaviti zbog lavine negativnih komentara i internetskog zlostavljanja na njezin račun.

Videozapis nesreće proširio se putem društvenih mreža. Na snimci i slikama jasno se vidi da žena drži znak na kojem piše "baka i djed" na njemačkom. Skrenula je pogled s trkača i nije vidjela da joj se približavaju, dok joj je znak bio previše na cesti.

Zbog nesreće su se dva vozača morala u potpunosti povući s utrke, a još osam vozača tražilo je liječničku pomoć u zbrinjavanju ozljeda, prenosi BBC.

Nesreća je zaustavila utrku u sjeverozapadnoj Francuskoj na pet minuta, a neki vozači su se u potpunosti povukli, poput Španjolca Marca koji je slomio obje ruke.

Žena se nakon nekoliko dana predala policiji. Tužitelji su ranije za ženu zatražili četveromjesečnu uvjetnu kaznu zatvora, optužujući je za dovođenje u životnu opasnost i nenamjerno nanošenje tjelesnih ozljeda. Na sudu je tužiteljica rekla da je žena izrazila kajanje i da shvaća koliko je njezin postupak bio opasan.

Nakon internetskog napada na nepoznatu ženu, direktor utrke Christian Prudhomme zauzeo je pomirljiv stav.

- Učinila je ludu stvar, no ona nije terorist - rekao je novinarima još u listopadu.

- Samo želimo da ljudi vode računa o tome da su na utrci da gledaju prvake, a ne da završe na televiziji.

 

Najčitaniji članci