Obavijesti

News

Komentari 0

Izbacio je pacijentice da kum HDZ-ovac bude sam u sobi

Izbacio je pacijentice da kum HDZ-ovac bude sam u sobi
3

Dr. Vranješ, nekoć ugledni HDZ-ovac, urgirao je za Damira Kramarića, člana predsjedništva HDZ-a i svog vjenčanog kuma da ima VIP tretman u bolnici

VIDEO

Nije kum dugme!, kaže stara narodna poslovica, a potvrđuje je i situacija koja se odigrala tijekom vikenda u osječkoj Kliničkoj bolnici.

Predstojnik Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata dr. Željko Vranješ, inače nekoć ugledni osječki HDZ-ovac, intervenirao je kod svojih medicinskih sestara kad je čuo da je na prijam u bolnicu došao njegov vjenčani kum Damir Kramarić, član Predsjedništva HDZ-a. Telefonski je naredio da se isprazni jedna soba i u nju smjesti samo Kramarić, koji je trpio od vrtoglavice te je povraćao i pao u nesvijest.

Sestre su doslovce istjerale iz sobe tri žene koje su u njoj ležale. Dvije su bile operirane (jedna je operirala štitnjaču, a druga uho), a treća je čekala operaciju. U praznu sobu u nedjelju popodne smjestili su Kramarića, a kasnije navečer u posjetu mu je došla supruga s dvoje djece. Ostali pacijenti na odjelu, u čije su sobe “ugurane” tri izbačene žene, s nevjericom su gledale izenenadna seljenja pacijenata pitajući se koja je to važna osoba dovezena u sobu u kojoj ima pravo biti sam dok je na cijelom odjelu posvemašnja gužva. Tri žene raspoređene su u druge sobe, tako da je u sobama, u kojima inače ima po četiri kreveta, u tom trenutku ležalo pet pacijenata.

- Nisam radio preko vikenda pa o tome ništa ne znam. Pacijent Kramarić me nije zvao i nije zbog njega bilo nikakvih preslagivanja u sobama. Mi smo mali odjel, imamo pet soba i svega 30-ak kreveta te je kod nas uvijek gužva pa nemamo mjesta nekoga smještati samoga u sobi. A normalno je da primimo pacijenta koji ima vrtoglavice, povraća i pao je u nesvijest. Svi pacijenti kod nas imaju jednaka prava - objašnjavao je dr. Vranje, šef ORL Odjela, odakle nam je od nekoliko pacijenata potvrđeno da je Kramarić doista jedno vrijeme bio sam u sobi i da su zbog njega pacijentice istjerane. Naime, u ponedjeljak prijepodne situacija u njegovoj sobi se prisilno promijenila jer su na odjel počeli dolaziti pacijenti koji su morali biti zadržani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tako se Kramarić već tijekom prijepodneva našao u sobi s dva muškarca i jednim djetetom, što je dr. Vranješ slavodobitno komentirao kad je došao na posao u drugu smjenu.

- Evo, sad sam u sobi s pacijentom Kramarićem i on je tu s tri druga pacijenta. Dakle, to su gluposti - rekao je Vranješ. Inače, protiv dr. Vranješa je prije nekoliko mjeseci podignuta kaznena prijava zbog sumnje da je, kao ravnatelj bolnice, povisio plaće sebi i najbližim suradnicima, uglednim liječnicima, te da je to radio pune četiri godine, od 2008. pa do 2012. godine, čime je oštetio bolnicu za milijunski iznos.

Također ga se tereti da je nenamjenski trošio dio donacija koje su bolnici uplaćivale farmaceutske tvrtke i da je plaćao račune odvjetniku za poslove koji nisu nikad odrađeni. Istragu je Vranješ komentirao namještenom jer je predizborno vrijeme. A u vrijeme dok je on bio ravnatelj osječka je bolnica imala golemih 366 milijuna kuna duga i po tome je bila rekorder među bolnicama u Hrvatskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto