Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izbili taksistu zube i pobjegli s torbom, pomogao mu prolaznik

Š. I. (29) pravomoćno je osuđen na tri i pol godine zatvora, a J. Š. (24) na dvije godine i osam mjeseci jer su 2012. zajedno s I. Š. elektrošokerom napali taksista

Foto: Borna Filic/PIXSELL
8 komentara

Š. I. (29) pravomoćno je osuđen na tri i pol godine zatvora, a J. Š. (24) na dvije godine i osam mjeseci jer su u studenom 2012. godine u Zagrebu zajedno s I. Š., maloljetnim bratom J. Š. elektrošokerom napali taksista Taxi Cammea, izbili mu zube i pobjegli s njegovom torbicom s dokumentima. 

Teretili su ih da su 12. studenog između 7 i 8 sati na Glavnom kolodvoru sjeli u taksi vozilo kojim je upravljao Zdenko B. rekli su mu da ih vozi do naselja Trnsko što je taksist i učinio. Stao je kod tržnice i rekao im da je vožnja 59,00 kuna. Dok je Š. I. pružao novčanicu vozaču, J. Š. je iz džepa izvadio elektrošoker i "stresao" ga, a potom su ga obojica više puta udarili šakom po glavi dok ga je maloljetnik udario u lice i usta. Uzeli su njegovu torbicu s dokumentima vrijednosti 200 kuna i pobjegli. Novac od prometa nisu uzeli jer ga je Zdenko držao u unutarnjem džepu jakne. Udarcima su mu izbili nekoliko zubiju, a dijagnosticirano mu je i nagnječenje glave.

Nakon napada vozač je krvav i šokiran izašao iz vozila te mu je slučajni prolaznik pomogao obrisati krv s lica, a prije odlaska na policiju dobio je nalog za još jednu vožnju.

Dvojac, kojemu su na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu sudili za razbojništvo i nanošenje teške tjelesne ozljede, davali su proturječne iskaze o tome tko je što učinio i trudili se što više umanjiti vlastitu ulogu u svemu. 

Prema iskazu jednog razbojnika, u Zagreb su navodno došli kupiti "travu" u Dubravi za 7000 kuna. Kao otegotne okolnosti sud je uzeo njihovu raniju osuđivanost te intenzitet njihova postupanja. Sud je uzeo u obzir i činjenicu da je Š. I. u vrijeme djela bio smanjeno ubrojiv zbog ovisnosti o alkoholu i marihuani, a u odnosu na J. Š. da je otac dvoje djece i da je tad imao 19 godina, odnosno bio je nezreo i nepromišljen.

Možda vas zanima i ovo:
Message