Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
321 komentara

Izbjeglice su blokirale granični prijelaz: Prosvjed na Bregani

Primili su se za ruke i napravili lanac pa su sjeli na cestu i ne žele se maknuti. Izbjeglice viču da ne žele hranu ni vodu te da samo žele da ih se pusti dalje

Pixsell
Foto: Pixsell
321 komentara

Grupa izbjeglica je u nedjelju navečer blokirala granični prijelaz Bregana. Prvo su u šator stigli slovenski aktivisti koji su razgovarali s izbjeglicama. Onda je iz šatora izašlo 30-ak aktivista i oko 300 izbjeglica koji su zajedno blokirali granicu. Primili su se za ruke i napravili lanac, a trenutno sjede na cesti i ne žele se maknuti. Policija je rekla da zasad neće intervenirati. Izbjeglice viču: "Hvala Hrvatska" i " Pustite nas, pustite nas, otvorite granicu". Viču i da ne žele hranu ni vodu te da samo žele da ih se pusti dalje. 

Iznad njih nadlijeće helikopter slovenske policije. 

Na Breganu su večeras došla dva autobusa u koje se ukrcavaju izbjeglice. No onaj dio koji je stao uz aktiviste i dalje sjedni na cesti i blokiral prijelaz. 

HAK javlja da je granični prijelaz Bregana zatvoren za sav promet. Vozila koja se kreću autocestom A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada izlaze s autoceste na čvoru Bobovica i voze u smjeru graničnog prijelaza Bregana Naselje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message