Obavijesti

News

Komentari 2

IZBORI: Čačićevi gafovi su šok i za birače i za stranku

IZBORI: Čačićevi gafovi su šok i za birače i za stranku
6

HNS je još u siječnju krenuo u kampanju od vrata do vrata, koja je privukla pozornost, a serija Čačićevih izjava izazvala je ogorčenje manjina

VIDEO

HNS prvi je krenuo u predizbornu kampanju. Premijerski kandidat Radimir Čačić još je prošle zime obilazio mjesta diljem Hrvatske i opipavao puls biračkog tijela. Vesna Pusić je doslovno provodila kampanju od vrata do vrata. Obilazila je zagrebačke četvrti i razgovarala s građanima u njihovim dnevnim boravcima. Sredinom godine Čačić je objavio autobiografiju znakovitog naziva “Ostvarenja”. Najavili su da će utrostručiti POS-ovu stanogradnju, iznijeli su projekte za Slavoniju i Baranju, podržali sindikalni prijedlog o obeštećenju građana koji su financirali gradnju mreže DTK. U svojim istupima nisu štedili riječi kad je u pitanju funkcioniranje Sanaderove Vlade, prozivajući ih zbog demagogije, nesposobnosti i korumpiranosti. Kad su u pitanju koalicije, partnerstvo vide s SDP-om, a nemaju ništa protiv da se u savez pozove i koalicija HSS-HSLS.
No Čačić si je zabio nekoliko autogolova. Tijekom ljeta je omalovažavao rad vatrogasaca, što su mu oni ozbiljno zamjerili. Rekao je da prilikom uvoza radne snage treba apsolutno favorizirati kršćane. Ta je izjava izazvala ogorčenje manjinskih predstavnika u zemlji. Poslije je prozivao i Katoličku crkvu. Izjavio je da je svatko tko se bavi politikom, a nije materijalno situiran prema definiciji korumpiran, što je začudilo mnoge u HNS-u.


HSP - NAJTEŽI UDARAC ĐAPIĆU ZADALI SU ROŽIĆ I TADIĆ
Tjedan dana nakon demonstracije jedinstva, predstavljanja programa i tima HSP su napustile izborne uzdanice Rožić i Tadić. Raspušten je vukovarski HSP, puknula je ljubav s HDSSB-om u Osijeku, Đapić je otišao s mjesta gradonačelnika. Njegovoj supruzi koja radi u MORH-u prigovaralo se što je s Đapićem izašla na pozornicu na političkom skupu. Gospodarski program HSP temelji na poticanju poduzetništva.

HSU - ŽELE IMATI MINISTRA
HSU ne skriva da je interesna skupina i da im je cilj biti u vlasti. Čelnik Vladimir Jordan otvoreno je rekao da će nakon izbora u koaliciju s onima tko ih prije nazove. Jedan od resora koje žele je Ministarstvo gospodarstva. U suradnji sa Sanaderovom Vladom izborili su se za povrat duga umirovljenicima.

HSLS - HSS - DOGOVORIT ĆEMO SE S ONIMA KOJI ĆE ZA SELO DATI ŠEST MILIJARDI KUNA
HSS je u razdoblju između izbora promijenio vodstvo, a stranku je napustio dugogodišnji lider Zlatko Tomčić. HSLS se u međuvremenu ujedinio s davno odbjeglom “braćom” iz Liberalne stranke. Liberali i HSS zajedničkom se listom nadaju ojačati pozicije u Saboru. HSS-ov Božidar Pankretić ustvrdio je da im je programski bliži SDP, no čelnici tvrde da još ništa nisu odlučili. Gospodarski program temelje na decentralizaciji, ravnomjernom razvoju, dovršetku privatizacije, zaustavljanju rasprodaje prirodnih bogatstava. Sudbonosno “da” izreći će političkoj opciji koja je, između ostalog, spremna za selo izdvojiti šest milijardi kuna. U koaliciji s HSS-om i HSLS-om je i regionalni Primorsko-goranski savez, a HSS-u je pristupio “kralj mandarina” Stipe Gabrić Jambo. HSLS je nedavno raspustio osječki ogranak.

DC SE BORI ZA OČUVANJE SABORSKOG MANDATA
Nositeljica svih lista je Vesna Škare-Ožbolt. Kaže da DC ne mora biti velik, nego važan. Žele brz i učinkovit završetak reforme pravosuđa. No u posljednjih godinu dana mnogo je članova napustilo stranku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.