Obavijesti

News

Komentari 131

Izbori u HDZ-u Velike Gorice: Ivan Šuker opet predsjednik

Izbori u HDZ-u Velike Gorice: Ivan Šuker opet predsjednik
9

Mladi Tomislav Lukšić je optužio cijelo vodstvo stranke te Šukera da su gubitnici koji su zauzeli mjesta u Saboru. Zamjerio je predsjednici HDZ-a i što je razvedena

VIDEO

Velikogorički HDZ-ovci okupili su se u Starom Ćiću kako bi izabrali novo vodstvo gradske organizacije, ali i novog predsjednika iz redova dvojice kandidata. Na mjesto predsjednika računali su dosadašnji Ivan  Šuker te velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić. Šuker je pobijedio, ali sa svega devet glasova više. 

Upućeni su i prije nego su objavljeni rezultati rekli da su izbori velika lakrdija te da će Ivan Šuker sasvim sigurno postati stari novi predsjednik velikogoričkog HDZ-a zato što je, kažu, izbornim malverzacijama, po temeljnim ograncima isposlovao  da od 191 delegata s pravom glasa, njegovih birača bude barem 70 posto.

I sama rasprava o četverogodišnjem radu Šukera i njegove gradske organizacije protekla je u prilično napetoj atmosferi što je razumljivo jer je Šukerovim oponentima jasno da ga ne mogu smijeniti pa su zato frustrirani.

Nakon što je Šuker završio svoje izlaganje u kojem je više hvalio sebe nego velikogorički HDZ, riječ je dobio bivši ministar Dražen Bošnjaković, koji je u svom govoru nedvosmisleno stao na stranu Šukera pohvalivši ga da je jedini koji bez fige u džepu kaže sve što mu je na umu.

Za riječ su se javili i Šukerovi oponenti, poput mladog Tomislava Lukšića koji je optužio cijelo vodstvo stranke te Šukera da su gubitnici koji su zauzeli mjesta u Saboru mlađima, a tamo su dobili mjesta i oni koji su se učlanili u stranku prije dva dana,

Mladi Lukšić obrušio se i na predsjednicu HDZ-a rekavši da je izdala demokršćansku politiku, te da se u Saboru donijela protubožje i protudemokršćanske zakone.

Zamjerio je predsjednici HDZ-a i što je razvedena, te mu nije bilo jasno po kojim kriterijima netko može biti u vodstvu demokršćanske stranke.

- U prednosti su oni koji su razvedeni, a još je bolje ako si razveden dva puta, prozvao je Lukšić.

Pitao je i Šukera je li jedan od kriterija da budeš uspješan HDZ-ovac ako si bio prije toga član Saveza komunista,

Rasprava je nastavljena izlaganjima Šukevorih pristalica i protivnika, iznoseći svaki ponaosob kriterije za izbor odnosno opoziv aktualnog predsjednika

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.