Obavijesti

News

Komentari 2

Izetbegović i Josipović izgladili izjavu koja je uzrujala BiH

Izetbegović i Josipović izgladili izjavu koja je uzrujala BiH
3

Bakir Izetbegović je bio prvi političar iz Sarajeva koji je javnost u BiH umirio da Josipovićev istup u medijima ne predstavlja nikakvu poruku protiv Bošnjaka

VIDEO

Predsjednik Republike Ivo Josipović i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sastali su se u Bihaću, nedugo nakon što je izjava hrvatskog predsjednika Reutersu o mogućem utjecaju zbivanja u Libiji na Bošnjake u BiH izazvala gomilu reakcija.

Iza zatvorenih vrata Josipović i Izetbegović, kako doznajemo, samo su potvrdili dobre odnose i objasnili da je izjava nesretno interpretirana. Izetbegović je bio prvi političar iz Sarajeva koji je javnost u BiH umirio da Josipovićev istup ne predstavlja nikakvu poruku protiv Bošnjaka. Josipovićevi su potezi, inače, u znatnoj mjeri stabilizirali odnose u regiji i samoj BiH, budući da je prigodom prvog posjeta Bosni i Hercegovini priznao grijehe hrvatske politike iz 90-ih te se poklonio svim žrtvama protekloga rata.

Hrvatski predsjednik ipak novinarima nije dodatno komentirao svoju izjavu. Podsjetimo Josipović je u intervjuu u Reuters rekao da smatra da zbivanja u arapskom svijetu (aludirajući na Libiju) neće potaknuti muslimane u BiH na radikalne poteze.

Dvojica su predsjednika s izaslanstvom Unsko-sanske županije razgovarali i o mogućem megaprojektu suradnje RH i BiH vrijednom 2,7 milijardi eura na pokretanju aerodroma Željava kao cargo luke na koju bi slijetali veliki zrakoplovi. Željava je prije rata bila vojni aerodrom JNA.

Obišli gradilište islamskog centra u Rijeci

Izetbegović i Josipović obišli su i gradilište islamskog centra u Rijeci, koji bi trebao biti otvoren 3. listopada ove godine. Izetbegović je tom prilikom čestitao na prekrasnom objektu za čiju je gradnju kamen temeljac položen u listopadu 2009. godine i predsjedniku Josipoviću na odnosu hrvatske države i hrvatskog naroda. I predsjednik Josipović pridružio se četitkama te kazao kako je to dokaz da Hrvatska jest zemlja vjerskih sloboda i nacionalnih manjina, a hrvatski Ustav jamči vjerske slobode i prava nacionalnih manjina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.