Izetbegović: Strahovito oružje je u rukama Bosne i Hercegovine | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 15

Izetbegović: Strahovito oružje je u rukama Bosne i Hercegovine

Izetbegović: Strahovito oružje je u rukama Bosne i Hercegovine

Ovo je jedna obeshrabrujuća poruka za sve one koji eventualno imaju loše namjere u odnosu na BiH , rekao je Izetbegović oduševljen učinkom bacača granata i streljiva koje se izrađuje u Bugojnu.

VIDEO

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je u srijedu kako Bosna i Hercegovina ima na raspolaganju "strahovito oružje" pa je poručio kako bi o tome trebali razmisliti svi oni koji imaju kakve zle namjere prema toj zemlji.

Izetbegović je tijekom dana posjetio tvornicu oružja i streljiva "Binas" kod Bugojna gdje su mu demonstrirali učinkovitost nekih od njihovih proizvoda, a čelnik vladajuće bošnjačke stranke nakon toga je novinarima kazao da je impresioniran viđenim.

- Prisustvovali smo prezentaciji nove granate proizvedene u 'Binasu' u Bugojnu dometa preko dvije tisuće metara i koja puca vrlo frekventno i rafalno. Dakle, strahovito oružje u rukama Bosne i Hercegovine - kazao je Izetbegović.

Dodao je da je svaki napredak koji vojna industrija BiH učini "korak prema učvršćenju mira".

Tko prizna, pola mu se prašta? Diler na izbornoj listi u BiH: Kod mene je gram bio gram!
Tko prizna, pola mu se prašta? Diler na izbornoj listi u BiH: Kod mene je gram bio gram!

- Ovo je jedna obeshrabrujuća poruka za sve one koji eventualno imaju loše namjere u odnosu na BiH - dodao je Izetbegović oduševljen učinkom bacača granata i streljiva koje se izrađuje u Bugojnu.

Izetbegović je 2018. godine izazvao niz reakcija nakon najave da će BiH, odnosno Federacija snažnije razvijati svoju vojnu industriju "za ne daj Bože".

Predsjednik vlade Federacije BiH Fadil Novalić koji je u srijedu zajedno s Izetbegovićem posjetio bugojansku tvornicu potvrdio je da će u tom entitetu nastaviti ulagati u vojnu industriju s ciljem znatnog povećanja njezinih kapaciteta kako bi dosegnuli godišnju proizvodnju  do 500 milijuna eura.

- Prodaja naoružanja raste unatoč svim vapajima da nema ratova - obrazložio je te planove Novalić.

'BiH će za ulazak u EU morati promijeniti svoj izborni zakon'
'BiH će za ulazak u EU morati promijeniti svoj izborni zakon'

Vojna industrija u BiH čiji su pogoni gotovo u cijelosti koncentrirani na području Federacije BiH iz godine u godinu se više izvozi, a dominiraju različite vrste streljiva.

Vrijednost izvezenog streljiva u 2019. godini bila je nešto veća od 120 milijuna eura, a ono se prodavalo u pedesetak država no najveći su kupci bile arapske zemlje poput Saudijske Arabije i Egipta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO