Obavijesti

News

Komentari 39

Izgledali normalno: Nikad ne biste rekli da su oni monstrumi

Izgledali  normalno: Nikad ne biste rekli da su oni monstrumi
4

Ovo su priče o ljudima koje se smatralo uzornim članovima društva. Godinama su radili svoj posao i izgledali normalno i stručno. A onda je otkriveno da su monstrumi...

VIDEO

Ovo su priče o ljudima koje se smatralo uzornim članovima društva. Godinama su radili svoj posao i izgledali normalno i stručno. A onda je otkriveno da su monstrumi...

Svećenik ubio dvije supruge

Arthur Schirmer (64) svećenik Evangelističke metodističke crkve ubio je dvije supruge i pokušavao je namjestiti dokaze. Godine 2013. je proglašen krivim za ubojstvo supruge Betty 2008. godine. Zaključeno je da je na sličan način ubijena i njegova prva žena Jewel 1999. godine. Schirmer je pak tvrdio da je njegova supruga Jewel s kojom je bio u braku 31 godinu pala niz stepenice dok je usisavala.

Tvrdio je da ju je našao u lokvi krvi na dnu stepeništa dok joj je oko nogu bila zapetljana žica. Tijekom istrage zaključeno je da je Betty zatukao polugom, a ona je htio prikazati da je poginula u nesreći njihovog vozila. Na suđenju mu nije pomogla niti činjenica je prije Bettyne smrti imao ljubavnicu. Policija je skupila dovoljno dokaza te je 2014. godine osuđen i za ubojstvo svoje prve žene. Dobio je dugogodišnju kaznu zatvora. 

Svećenik 56 godina skrivao zločine

John Feit, bivši katolički svećenik, čak je 56 godina skrivao svoje zločine. Godine 1960. je u Teksasu pronađena mrtva misica i učiteljica Irene Garza. Nju su prije toga tražili pet dana. Zadnji ju je vidio John Feit kojem se ispovjedila. Tijelo je pronađeno u kanalu. U kanalu su pronađeni i svijećnjak iz ckrve i aparat za gledanje dijapozitiva koji je pripadao Feitu. Mjesec dana ranije u blizini crkve napadnuta je druga žena Maria Guerra.

Ona je rekla da je klečala i molila, a onda ju je netko zgrabio i pokušao joj ugurati maramu u usta. Uspjela je napadača ozlijediti noktima i pobjeći. Napadača je opisala kao vrlo sličnog Feitu. Nakon što se utvrdilo da ima ozljede koje mu je nanijela Guerra, Feitu je počelo suđenje. Prva se porota raspala, no Feit nije išao na ponovljeno suđenje već je priznao krivnju i platio kaznu. Nakon toga je prebačen u Arizonu gdje je dalje služio kao svećenik. Godine 2002. su se dva svećenika iz crkve u Teksasu u kojoj je služio Feit obratila vlastima. Rekli su da je Feit seksualno zlostavljao i ubio Irene Garzu. Nakon niza propusta vlasti, optužen je 2016. godine.     

Bolničar ubio 21 čovjeka

Bolničar Donald Harvey je imao 35 godina kada je 1987. šokirao javnost priznanjem da je ubio više ljudi. Nitko ga nije sumnjičio jer je bio dobar zaposlenik i izgledao je kao razborit čovjek. No kako je na vidjelo izlazilo sve više dokaza, postalo je jasno da je Harvey zločinac. Priznao je da je u bolnici Daniel Drake Memorial Hospital ubio 21 žrtvu.

Od 1970. do 1987. policija mu je pripisala 24 ubojstva no pretpostavljalo se da ih je bilo i više. Harvey je kasnije ispričao da su ga silovali rođaci i susjedi. Jednom susjedu to nije zamjerio jer mu je plaćao. Veze u kojima je bio su bile uglavnom homoseksualne. Na sudu je rekao da je htio ubijati i da mu je to bio jedini motiv. Priznao je zločine i dobio doživotnu kaznu zatvora.  

Učitelj zlostavljao djecu

Mark Berndt je bio učitelj u osnovnoj školi u Los Angelesu 30 godina. Godine 2012. otkriveno je da je najmanje dvije godine od 2008. do 2010. zlostavljao djecu staru između šest i deset godina. Pronađene su fotografije koje pokazuju kako je djeci na usta stavljao ljepljive trake i puštao da po njima hodaju žohari. Zlostavljanje nije ranije prijavljeno jer su djeca mislila da je sve to igra. Osuđen je na 25 godina zatvora. 

Nacistički zločinac izbjegao pravdu

Laszlo Csatary (98) umro je u Budimpešti 2013. godine. Susjedi su ga znali kao povučenog starca koji se bavio prodajom umjetnina. No on je zapravo bio nacistički zločinac kojeg se smtralo odgovornim za smrt 15.700 Židova. nakon rata pobjegao je u Kanadu. Godine 1949. je osuđen na smrt na češkom sudu. Godinama se skrivao u Montrealu i Torontu. Godine 1997. je nestao, a otkirven je 2012. u Budimpešti. Umro je naredne godine od upale pluća. Nikada nije odgovarao za svoje zločine.  

Anesteziolog zlostavljao žene

George Doodnaught je bio ugledan anesteziolog koji je čak 28 godina radio u bolnici u Torontu. On je zlostavljao najmanje 21 ženu u dobi od 25 do 75 godina. Onesvijestio bi ih pa počeo dirati i ljubiti, a onda im je stavljao penisu u usta ili ruke. Godine 2014. je osuđen ne deset godina zatvora. 

Umirovljenica iz Rusije je ženski Jack Trbosjek?

Tamara Samsonova (69) umirovljenica iz Rusije godinama je živjela skromno u svojem stanu u Sankt-Peterburgu. Nitko je nije smtrao opasnom. A onda je otrkiveno da je starica ubojica. Umirovljenica koju nazivaju "Baka Jack Trbosjek" vodila je dnevnik u kojem je priznala najmanje deset ubojstava u zadnjih dvadeset godina. Tamara je žrtvama odsijecala glave i komadala njihova tijela . Bivša radnica u hotelu, dnevnik je vodila na ruskom, engleskom i njemačkom i držala ga na polici s knjigama o "crnoj magiji" i astrologiji.

Otkrili su je ovaj tjedan nakon što su nadzorne kamere snimile kako dijelove tijela starije žene nosi u vrećicama. Policija sada njezine bilješke uspoređuje s neriješenim ubojstvima u gradu unazad nekoliko godina. Policija ju je uhitila nakon što su našli tijelo žene (79) bez glave. Riječ je o Valentini Ulanovovoj o kojoj se Tamara brinula. Tijelo je nađeno pored bare u St. Peterburgu. Na istom mjestu je prije 12 godina pronađeno muško tijelo bez glave, ruku i nogu. U stanu umirovljenice našli su vizitku ubijenog muškarca. Priznala je najmanje još jedno ubojstvo. Policija vjeruje da je ubila i svojeg supruga koji je nestao 2005. godine. Istraga je u tijeku. U stanu žene policija je pronašla pilu, nož i tragove krvi u kupaonici.

Svi su mislili da imaju skladan brak, a onda je ubio ženu

Peter i Rosa Caruso su bili bračni par i izgledalo je da su imali savršeni brak. Iz Italije su migirali u Australiju. Oženili su se 1958. i dobili dvoje djece. A onda je Rosa ubijena. Peter je tvrdio da je ubijena u pljački  dok njega nije bilo kod kuće. No alibi mu je brzo propao. Saznalo se da je Peter u braku bio okrutan. Psihički je zlostavljao i Rosu i djecu. Bio je i fizički nasilan. No Rosa to nikome nikada nije rekla. Peter ju je ubio, pokušao ubojstvo prikazati kao pljačku i onda je otišao u trgovine u gradu kako bi si osigurao alibi. Nikada nije pokazao kajanje i umro je u zatvoru 2015. godine. Imao je 81 godinu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
POLICIJA GA UHITILA

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.