News

Komentari 27

Izgorjelo krovište stambene zgrade u Zagrebu: Nekoliko je teorija o mogućem uzroku...

Izgorjelo krovište stambene zgrade u Zagrebu: Nekoliko je teorija o mogućem uzroku...

Još nije poznato zašto je buknulo krovište u samom centru Zagreba u ponedjeljak oko 22 sata. Krovište je izgorjelo, a vatrogasci su prve ekipe počeli u postrojbu vraćati nakon 23 sata

Strašan prizor je u ponedjeljak u večernjim satima šokirao brojne Zagrepčane i turiste. U samom centru, u Ulici Petra Berislavića, je oko 22 sata izbio požar na krovištu zgrade. Veliki plamen i dim dizali su se iznad krova zgrade. 

Vatrogasci su sat vremena kasnije stavili požar pod nadzor, no na terenu su bili kroz cijelu noć.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Kako javlja Jutarnji list, postoje teorije o tome kako je požar izbio. Jedna je da je u nejasnim okolnostima planuo glomazni otpad koji je možda bio smješten u potkrovlju. No, stanari kažu kako je to manje vjerojatno jer je s obnovom i adaptacijom potkrovlje bilo skoro pa u potpunosti prazno i čisto. 

Druga je teorija da je požar možda krenuo s jedne ili više jedinica klimatizacijskih uređaja koji su navodno postavljeni pri vrhu objekta. 

- Oko 23 sata smo počeli prve ekipe vraćati u postrojbu. Izgorjelo je krovište, moguće da je od struje - rekli su nam iz JVP Zagreb. Neslužbeno doznajemo da je iz oluka pucalo i da su bili pod naponom te jedan od uzroka može biti struja. 

Policija bi točan uzrok strašnog požara trebala utvrditi očevidom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci