Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
60 komentara

'Gradio sam Tolušiću kuću, ali račune sada ne mogu pokazati'

Sve poslove sa Županijom dobio sam na natječajima, sve je po pravilima, tvrdi vlasnik tvrtke, koji je kazao i da Tolušiću nije pogodovao cijenom te da nije dobio nikakve beneficije

60 komentara

Tvrtka Građevinarstvo Horvat u vlasništvu Tomislava Horvata koja je izgradila kuću ministra poljoprivrede i bivšeg Virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića od 2014., kada je sklopljen prvi ugovor, do 2019. godine s Virovitičko-podravskom županijom radila je poslova u vrijednosti 8,67 milijuna kuna, piše u četvrtak Večernji list

Najviše poslova dobili su 2014. i 2015.

Najviše poslova, u vrijednosti oko 5 milijuna kuna, Građevinarstvo Horvat dobilo je 2014. i 2015. kada je Tolušić bio župan. U 2016., kada je Tolušić prvi put postao ministar u Vladi premijera Oreškovića, Građevinarstvo Horvat s Virovitičko-podravskom županijom nije sklopilo nijedan građevinski ugovor.

Međutim, u biznis se ta tvrtka vratila 2017. i 2018. godine, a ostaje za vidjeti hoće li dobivati poslove i u 2019. jer zasad u ovoj godini nema sklopljenih ugovora, navodi Večernji list. 

FOTO: PRIJAVIO 'MANJU' KUĆU Povjerenstvo: Tolušić nas ništa nije pitao za imovinsku karticu

- Te podatke poslala nam je Virovitičko-podravska županija jer smo tražili uvid u sve radove koje je izvodila tvrtka koja je gradila obiteljsku kuću ministra Tolušića u Virovitici, odnosno poslali su nam link s podacima o javnoj nabavi od 2010. do 2019., iz kojih su vidljivi svi poslovi Građevinarstva Horvat - piše Večernji. 

'Za sve imam uredne račune, ali ih trenutno ne mogu pokazati'

Podsjećaju kako je otkriveno da je Tolušić umjesto 330 kvadrata i još 120 kvadrata zasebnog objekta, u kojem "roštilja", u imovinsku karticu upisao tek 165 kvadrata stambenog prostora. Istodobno je otkriveno i to da je tvrtka koja je godinama surađivala s Virovitičko-podravskom županijom izgradila Tolušićevu kuću. 

Vlasnik tvrtke, Tomislav Horvat za Večernji list je potvrdio da je gradio Tolušićevu kuću i rekao da za sve ima uredne račune. No, na pitanje novinara da ih pokaže kazao je da trenutačno to ne može učiniti. 

'Sve je po pravilima. Pitajte ministra zašto je angažirao baš mene'

- Sve poslove sa Županijom dobio sam na natječajima, sve je po pravilima - tvrdi Horvat, koji je kazao i da Tolušiću nije pogodovao cijenom te da nije dobio nikakve beneficije. 

PRIJAVIO MANJE KVADRATA? Tolušić o kartici: Kad ću živjeti na krovu, upisat ću i taj dio

Na pitanje kako to da je ministar Tolušić angažirao baš njega, Horvat je odvratio da to treba pitati ministra poljoprivrede.  

- Radim od 2004., imam 15 do 20 zaposlenih. Što bih trebao, otpustiti sve te ljude i ne raditi ništa - kazao je Horvat za Večernji list.

Prema podacima iz Poslovne Hrvatske, Građevinarstvo Horvat osnovano je 2010., iako je vlasnik za Večernji kazao da tvrtka posluje od 2004.  

- Građevinarstvo Horvat u 2017. ostvarilo je 4,86 milijuna kuna prihoda, a tvrtka je registrirana za gradnju stambenih i nestambenih zgrada. Za Virovitičko-podravsku županiju Horvat je rekonstruirao škole, prenamjenjivao zgradu primarne zdravstvene zaštite, radio energetsku obnovu škola, rekonstruirao krovišta škola... - piše Večernji list.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message