Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
84 komentara

Povjerenstvo: Tolušić nas ništa nije pitao za imovinsku karticu

Iako je ministar Tolušić rekao medijima da je konzultirao Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa oko upisa svoje kuće u imovinsku karticu, oni pak tvrde da im se obratio tek u ponedjeljak

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
84 komentara

Nakon što je Telegram u ponedjeljak objavilo da se podaci u imovinskoj kartici i katastra drastično razlikuju, ministar Tomislav Tolušić izjavio je za Jutarnji list da je "pri upisu kuće u imovinsku karticu konzultirao s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa i dobio od njih uputu da se upisuje samo kvadratura stambene površine te da nije potrebno upisivati garažu i pomoćne objekte". 

No, Povjerenstvo je demantiralo ministrove tvrdnje. 

NESKLAD U KARTICI Povjerenstvo otvorilo predmet: Provjerit će Tolušićevu imovinu

Ministar nije Povjerenstvo kontaktirao pri upisu kuće već tek u ponedjeljak. 

- Nastavno na vaš upit obavještavamo vas da je ministar Tomislav Tolušić jučer kontaktirao Povjerenstvo telefonskim putem, a zatražio je i pisanim putem mišljenje o načinu na koji bi trebao određene nekretnine navesti u imovinskoj kartici. Osim navedenog, Povjerenstvo nema evidentirano da je dužnosnik u nekom prethodnom razdoblju tražio mišljenje Povjerenstva koje bi se odnosilo na imovinsku karticu - objasnila je glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić za Telegram. 

Obiteljska kuća ministra Tomislava Tolušića u Virovitici | Autor: Davor Javorovic/PIXSELL Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Iz Povjerenstva također navode da dužnosnici u svojim imovinskim karticama moraju navesti sve nekretnine koje posjeduju. 

- Kad je riječ o kući s okućnicom, dužnosnici su obvezni kao vrstu nekretnine navesti „kuća s okućnicom“ te navesti ukupnu površinu okućnice. Pritom nije nužno navoditi svaki pojedini objekt koji je izgrađen na toj okućnici, međutim dužnosnici moraju voditi računa da u rubrici o približnoj tržišnoj vrijednosti nekretnine prikažu vrijednost nekretnine koja uključuje sve eventualne objekte sagrađene na istoj. Ministar Tolušić u svojoj imovinskoj kartici uopće nije prijavio okućnicu nego samo kuću, i to jednu - istaknuli su. 

PRIJAVIO MANJE KVADRATA? Tolušić o kartici: Kad ću živjeti na krovu, upisat ću i taj dio

- Druga opcija koja je također prihvatljiva Povjerenstvu jest da dužnosnici zasebno prijave samo zemljište, a zasebno svaki pojedini izgrađeni objekt na istom - pojasnili su iz Povjerenstva. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message