Obavijesti

News

Komentari 6

Iživljavali se nad truplom kako bi smirili prijateljicu

Iživljavali se nad truplom kako bi smirili prijateljicu
1

Hrvatsku javnost zgrozila je snimka mladića koji su se kraj Drave u Osijeku iživljavali nad tijelom mrtvog muškarca. U utorak im je počelo suđenje

VIDEO

Na Općinskom sudu u Osijeku u utorak je započelo suđenje trojici mladića koji su se iživljavali nad tijelom muškarca u Dravi. Mišel K. (27) i Damir G. (27) iz Osijeka te Goran N. (27) iz Dopsina mirno su saslušali vještačenje psihijatra Slobodana Rađenovića koji je njihovo ponašanje u tom trenutku proglasio smanjeno ubrojivim. Jer, ustvrdio je Rađenović, mladići su u šoku zbog viđenog tijela u raspadanju, doživjeli "reaktivnu formaciju u suprotno ponašanje", odnosno "nesvjesnu obrambenu reakciju". Mišel i Damir su početkom srpnja prošle godine sablaznili javnost svojim snimkama mrtvog muškarca kojeg su izvukli iz rijeke Drave. Snimke su poslali Goranu N., a on ih je postavio na internet portal YouTube naslovivši ih sa "Leš u Dravi u Osijeku". Mladići su se posebno zgražali propucanom glavom pokojnika pritom ne znajući da se nesretnik nekoliko dana ranije ubio pucnjem u glavu. Dok je jedan od njih dvojice sve snimao mobitelom, drugi se smijao i glupirao pored trupla. "Ajd' da ga ja bacim ponovo pa da ga kao spasim. Zrak izlazi iz njega, odvratno ljudi, odvratno",  govorio je jedan od njih dvojice u kameru dodirujući tijelo. U jednom trenutku jedan od njih je podigao glavu muškarca kako bi ju snimili. Snimka je zbog neprimjerenog sadržaja uklonjena s YouTubea. Državno odvjetništvo ih je optužilo zbog povrede mira pokojnika. Na temelju te optužnice sudac ih može kazniti do godinu dana zatvora. Optuženi su se branili da ih je uhvatila panika vidjevši truplo, ali i da su se osjećali humano i dobro, jer su izvlačenjem trupla iz rijeke ispunili svoju građansku dužnosti. Iživljavanje nad truplom opisali su kao pokušaj smirivanja prijateljice Marije B., koja je s njima bila u društvu i koja je od šoka plakala. Sudac Saša Rešetar odlučio je još saslušati Mariju B. 30. lipnja. Toga dana očekuje se i presuda optuženicima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.