Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

'Izlazim iz stranke ORaH jer se zanemaruju problemi građana'

Stranku koju sam od samoga početka nesebično gradio i promicao u Hrvatskoj, ali i u Europi, izgubila je svoj kredibilitet i povjerenje građana, razočaran je Škrlec

Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
6 komentara

Nezadovoljan radom i pasivnošću prema aktualnim problemima hrvatskog društva, zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec podnio je danas zahtjev za ispis iz članstva stranke ORaH čime postaje nezavisni predstavnik građana.

- Zanemarivanje gorućih problema hrvatskih građana te loše upravljanje strankom dovelo me do teške odluke o konačnom izlasku iz stranke ORaH. Stranku koju sam od samoga početka nesebično gradio i promicao u Hrvatskoj, ali i u Europi, izgubila je svoj kredibilitet i povjerenje građana. Vrijednosti koje su u početku njezinog nastanka bile srž našeg djelovanja, sada su samo prazne riječi na papiru - izjavio je Škrlec.

Nakon nedavnih unutarstranačkih izboria mjesta u ključnim tijelima stranke ostala su nepopunjena. Zbog ovakvog razvoja situacije, pojedini novoizabrani predstavnici podnijeli su ostavke i napustili stranku.

- ORaH se razlikovao od drugih stranaka na hrvatskoj političkoj sceni jer je bio programski vođen predstavljajući dodanu vrijednost razvoju političke kulture i društvenog dijaloga. Nažalost, taj karakter meni više nije vidljiv. Budući da je stranku napustila većina članica i članova osnivača, zbog izostanka povezanosti i suradnje s civilnim sektorom kao ključnim partnerom u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja, moj rad nastavljam kao nezavisni član Kluba zastupnika Zelenih/ESS-a u Europskom parlamentu. Bez obzira na moj izlazak iz stranke, održivi razvoj kao politička ideja i dalje je u središtu mojih aktivnosti, kao i osobna motivacija za bavljenje politikom. Svi koji na tom putu dijele ista načela u najboljem interesu naših građanki i građana, moji su partneri - poručuje Škrlec.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message