Obavijesti

News

Komentari 41

D. Marasović o aferi Agram: Masoni vade ljude iz zatvora

D. Marasović o aferi Agram: Masoni vade ljude iz zatvora
12

HDZ-ovac Dujomir Marasović je kazao da se mora i on upisati u masone kako bi bio siguran u ovoj državi komentirajući tako uspješnost hrvatskog pravosuđa

VIDEO

Hrvatski sabor raspravlja o izmjenama Zakona o kaznenom postupku po kojima bi od 1. travnja 2015. županijski sudovi postali mjerodavni za odlučivanje o žalbama protiv presuda svih općinskih sudova u kaznenim predmetima, javlja HRT.

Kojem županijskom sudu će dopasti koji predmet odlučivat će se nasumičnom algoritamskom dodjelom predmeta.

Ministar pravosuđa obrazložio je i Vladin amandman kojim se olakšava postupanje državnog odvjetništva u slučajevima ratnih zločina u odsutnosti okrivljenika.

- Kada je provedena istraga, kada je provedena optužnica najgora je situacija da se onda nakon toga ništa ne događa, kazao je Orsat Miljenić i naveo slučaj Veljka Kadijevića protiv kojeg je optužnica za ratni zločin podnesena 2002. i od tada se ništa nije dogodilo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da je suđeno u odsutnosti, onda bismo imali ili ne bismo imali presudu, neću ulaziti ni u čiju krivnju, ali bi žrtve mogle doći na sud, mogle bi iznijeti što im se stvarno dogodilo, fiksirali bi se njihovi iskazi i to je nešto što bi spriječilo da takve osobe, ako su počinile kaznena djela, umru neosuđene, kazao je ministar. Dodao je da će se predloženim izmjenama odgoditi primjena odredbe na temelju koje je trebao biti osnovan visoki kazneni sud. Smatra da za njime trenutno nema potrebe. 

Najavio je i nove zakone kojima će se osigurati audio-video veza, pa se optuženi više neće morati prevoziti u druge gradove na suđenje, što će smanjiti troškove. Već ove godine nabavit će pet takvih uređaja kojima će Vrhovni sud povezati s određenim zatvorima. 

Klub zastupnika HDZ-a tražio je od Vlade da izvijesti Sabor što je poduzela kako bi obustavila projekt Gornji horizonti u BiH koji bi, smatraju,  dolinu Neretve mogao pretvoriti u pustinju i narušiti ravnotežu u Malostonskom zaljevu. Smatraju da se Vlada i Ivo Josipović trebaju angažirati i zaustaviti izgradnju hidroelektrane i tunela Dabar, koju je ovih dana počela Republika Srpska.

Marasović: Moram se upisati u masone da budem siguran u ovoj državi

HDZ-ov Dujomir Marasović kazao je da je hrvatsko pravosuđe loše i da mu sitne intervencije ne mogu pomoći. Spomenuo je odlučivanje o pritvoru za privedene u aferi Agram.

- Sudac dva puta osuđuje da ostaju, a ovi iznad njega kažu dva, tri puta, ne može ostati u zatvoru, a sad masonerija vadi ljude iz zatvora. Znači moram se upisati u masone da bi bio siguran u ovoj državi, kazao je Marasović. Miljenić mu je odgovorio da se on nigdje nije upisao pa ni ne ne zna gdje se treba upisati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e