Obavijesti

News

Komentari 61

Izmjerili mu 4,6 promila: Nisu mogli vjerovati da uopće stoji!

Izmjerili mu 4,6 promila: Nisu mogli vjerovati da uopće stoji!
1

Nakon prometne nesreće kod Donje Motičine u izlijetanju s kolnika jedna je osoba lakše ozlijeđena, a Josipu C. (42) izmjerili su 4,6 promila. To je količina alkohola koja može izazvati i smrt, a Josip je uspio i voziti...

VIDEO

Prema medicinskim priručnicima četiri i više promila alkohola u krvi uzrokuje komu, pa i moguću smrt. Tu razinu alkohola u krvi policija je izmjerila Josipu C. (42) iz Donje Motičine kraj Našica

Neslavni je rekorder tog kraja po količini alkohola u organizmu koji mu je izmjerila prometna policija PU osječko-baranjske. Nakon prometne nesreće u subotu malo prije 19 sati između mjesta Martin i Donja Motičina, a u kojoj je u slijetanju s kolnika jedna osoba lakše ozlijeđena, kod njega su utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 4,63 promila. Toliko je bio pijan da su se i policajci čudili da uopće i dalje može stajati na nogama, a kamoli voziti auto. U tome malom mjestu su mještani za svojeg neslavnog rekordera doznali preko medija, no nisu znali o kome se radi.

'Mrtav pijan' sjeo u automobil

Tek nakon dva dana doznali su kako je riječ o njihovu susjedu, koji je na privremenom radu u Austriji.

- Nije on loš čovjek. Rekao mi je jednom da ne zna piti alkohol. Ne pije često, ali kad ga uzme, onda su to velike količine. Tad nije svoj - ispričao nam je jedan od susjeda, dok se drugi nada da će mu ovo biti dobra škola.

- Nemam s njim kontakta, samo se pozdravimo. Znam da radi vani. Nije mi drago što mu se dogodilo. Nasreću, nitko nije ozbiljnije stradao. Vjerujem da će mu ovo biti dobra škola koju će skupo platiti - kaže.

A tako će i biti. Naime, Josip C. morat će platiti kaznu od 42.300 kuna. Osim toga, zbog ovog nesavjesnog ponašanja dobio je i zabranu upravljanja automobilom u trajanju od tri mjeseca. Uz sve to, dobio je i 12 kaznenih bodova, priopćili su iz PU osječko-baranjske. Nažalost, bilo je i gorih od njega. Prvo mjesto već 17 godina na ovoj neslavnoj listi drži Makaranin kojem su policajci, nakon dojave o obiteljskom nasilju, izmjerili 7,44 promila alkohola u krvi.

Neslavni pijani rekorderi

Popio je, navodno, čak osam boca viskija. Bjelovarski policajci su se 2014. godine šokirali kad su 30-godišnjaku, koji je radio nered na javnome mjestu, izmjerili 6,26 promila pa su ga odveli na Odjel bjelovarske psihijatrije. Unatoč tome što je prema priručnicima trebao biti u komi, Križevčanin je, kao i Josip C., bio za volanom, iako nije smio voziti jer je ranije ostao bez vozačke dozvole. Bilo je to 2002. godine, kad ga je policija zaustavila dok je upravljao Ford Escortom i izmjerila mu čak 5,68 promila.

Otpravili su ga u križevački Dom zdravlja, u kojemu su utvrdili da može normalno funkcionirati, pa je završio u policijskoj postaji na triježnjenju. A to mu je bio čak 23. put da su ga policajci zatekli kako automobilom upravlja tijekom zabrane. Od toga je 15 puta bio pijan. A još jedan slučaj iz 2015. godine mogao bi ući u rubriku “vjerovali ili ne”. Muškarca iz Jagodnjaka 5,32 promila nije spriječilo da sjedne na bicikl i otpedalira na cestu. Putem je naišao na policiju, koja ga je već poznavala jer je zbog vožnje bicikla u pijanom stanju bio evidentiran nekoliko puta. No taj dan je oborio svoj rekord te se i sam šokirao kad je vidio koliko je napuhao jer je popio “samo litru, dvije rakije i 10 piva”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u