Obavijesti

News

Iznajmljivačica iz Makarske: Idu bolje vile nego apartmani, da imam još dvije napunila bi ih

Iznajmljivačica iz Makarske: Idu bolje vile nego apartmani, da imam još dvije napunila bi ih
7

Upiti stižu, ali ne preko najpopularnijih oglasnika: Booking.com je totalno zakazao ove godine. Imali smo rezervacije naših starih gostiju, a dobili smo i nešto novih. Cijene smo tek nešto sitno snizili - veli Sanja Gojak.

VIDEO

Sanja Gojak iznajmljuje villu "Lacus" u Velikom Brdu iznad Makarske. Riječ je o luksuznoj nekretnini s četiri spavaće sobe na čiji je prelijevajući bazen s jacuzzijem velik poput dvosobnog stana. Otud i ime kuće - "lacus" na latinskom znači bazen.

Od dodatnih sadržaja u objektu su teretana, sauna i biljar, a iz svakog prozora vidite more i otoke. Osim ville, Sanja iznajmljuje i apartmane bliže centru Makarske. 

Na ovu turističku sezonu se ne žali previše. Pogotovo kad se sjeti kakva su joj bila očekivanja u početku korona krize.  

- Nikad ranije nisu počele rezervacije nego prošle godine. Prije korone imali smo popunjene i kuću i apartmane. Naravno, kad se pandemija zahuktala, krenula su otkazivanja. Gosti su odustali od svih smještaja u apartmanima, ali rezervacije u vili otkazalo je malo njih. Nešto sitno, gotovo beznačajno. Dio gostiju je zadržao rezervacije i prolongirao ih za iduću godinu. Nismo znali što će biti od ove sezone. Nije nam bilo svejedno. Ali kako se smirila situacija, tako su počele dolaziti nove rezervacije i mi smo sada dobro popunjeni - zadovoljno će Sanja.

Na pitanje iznajmljuje li se bolje villa ili apartmani, spremno odgovara:  

- Vila, vila! Da sam imala još dvije vile mogla sam ih napuniti. Pogotovo taj period od 15. srpnja do 20. kolovoza - odgovara iskusna iznajmljivačica. Upiti stižu, ali ne preko najpopularnijih oglasnika:

- Booking.com je totalno zakazao ove godine. Imali smo rezervacije naših starih gostiju, a dobili smo i nešto novih. Cijene smo nešto sitno snizili - veli Sanja. 

Zanimalo nas je i koliko joj je država pomogla u ovoj zdravstveno-gospodarskoj krizi? 

- Meni ništa. Nije mi država našla goste. Mi kao obitelj se oko toga najviše trudimo - odvraća Sanja. Pitamo misli li da je krovna Turistička zajednica mogla odraditi bolju kampanju da pokaže kako je Hrvatska sigurna zemlja?

- Nekidan sam baš primila poziv iz Slovenije, čovjek pita ima li ikoga na plaži, kaže da je čuo da je sve prazno. A tko god je zadnja dva dana bio u Makarskoj vidio je da je sve krcato. Od 20. srpnja se počelo ozbiljno puniti. A sad koliko država pomaže nas, iznajmljivače, u to ne bi ulazila. Ako ti nećeš sam sebi pomoć, 'ko će ti pomoć? Vila je popunjena do polovine rujna i mi smo prezadovoljni. Moramo se prilagoditi novonastaloj situaciji - poručuje Makaranka.

Villa joj je prazna jedan dan između odlaska starih i dolaska novih gostiju, uredno se provjerava, površine se više puta prolaze dezinficijensima i drže se najviši higijenski standardi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.