Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Iznajmljivao lažne apartmane u Omišu: Slovenac uzeo 1125 €

Dejan Pušonjić (30) iz Celja izradio je lažni Facebook profil pod imenom Ivana Buljić te je na Facebooku tuđe apartmane u Omišu predstavio kao svoje. Četiri žene su mu uplatile predujam...

Ivo Čagalj/Pixsell
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
36 komentara

PU splitsko-dalmatinska raspisala je potragu za Dejanom Pušonjićem (30) iz Celja zbog četiri kaznena djela prijevare i jednog kaznenog djela prijevare u pokušaju.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, Slovenac je ovog ljeta izradio lažni Facebook profil pod imenom Ivana Buljić te je postavio oglas na Facebook stranici "Apartmani Hrvatska" te je jednostavno fotografije tuđih apartmana iz Omiša predstavio kao svoje i zalijepio ih na svoju stranicu koju je nazvao Ivana Omiš. Naveo je da iznajmljuje dva manja i pet velikih novoadaptiranih apartmana u Omišu, da gosti iz apartmana imaju prekrasan pogled na more i rijeku Cetinu, da su apartmani udaljeni 50 metara od plaže i da svaki ima wi-fi, veliku terasu i najnoviji klima-uređaj, a cijena po danu - od 35 eura za manji do 100 eura za veliki apartman, u kojem može stati i šestero ljudi.

Naveo je i da se apartmani nalaze na adresama Trg Ivana Raosa 1 i Trg Ivana Raosa 5, a zainteresiranima je ostavio i broj svog računa u Erste banci, koji je otvorio u njihovoj filijali na otoku Krku.

Ne sumnjajući da se radi o klasičnoj prijevari, na oglas su se javili 39-godišnjakinja iz Bizovca, norveška državljanka s hrvatskim prezimenom, Slovenka te 45-godišnjakinja iz Štrigovca. One su mu na račun u Erste banci uplatile predujam za nepostojeći apartman, odnosno apartmani postoje, ali nisu u njegovom vlasništvu.

Bizovčanka je uplatila 250 eura, Norvežanka novac u protuvrijednosti od 375 eura, Slovenka u visini od 300 eura i gospođa iz Štrigovca iznos od 200 eura. Ukupno je Slovenac uzeo 1125 eura. 

Kada su žene došle na ove omiške adrese, shvatile su da su prevarene. No, novac su već uplatile i u prvi tren su mislile da će problem riješiti pozivima na Pušonjićev mobitel, na koji se on nije javljao. No, Slovenac je znao za te uplate, pa je evidentirano da je došao iz Slovenije podizati taj novac, i to u poslovnicama Erste banke u Rijeci i Crikvenici, a uputio se i do Krka, gdje je i otvorio račun.

Policijska postaja Omiš je radila krim-istraživanje ovog slučaja i Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu poslala je četiri kaznene prijave protiv slovenskog prevaranta i jednu kaznenu prijavu za pokušaj prijevare. Slovenac je za sada nedostupan, nije uhićen ni u Sloveniji, a postoji mogućnost da ove četiri žene nisu jedine koje je ovo ljeto prevario, piše Slobodna Dalmacija.

Možda vas zanima i ovo:
Message