News

Komentari 10

Tuga u Hercegovini zbog smrti poduzetnika: 'Naš Josip je bio veliki sportaš i dobrotvor'

Tuga u Hercegovini zbog smrti poduzetnika: 'Naš Josip je bio veliki sportaš i dobrotvor'

Kožul je iznenada preminuo u ponedjeljak navečer, na društvenim mrežama s njim su se oprostili i iz njegovih voljenih sportskih klubova HKK Široki i NK Široki Brijeg

Josip Kožul, širokobriješki poduzetnik, vlasnik tvrtki A3 i TT Kabeli te sportski dužnosnik i bivši košarkaš, iznenada je preminuo u ponedjeljak navečer u 61. godini života. 

Desetljećima je podržavao i sponzorirao rad Hrvatskog košarkaškog kluba Široki, za kojeg je i igrao u mladosti. 

Od Kožula su se na društvenim mreža oprostili HKK Široki i NK Široki Brijeg.

 

'Naš Josip bio je veliki sportaš, čovjek širokih vidika koji je cijelog sebe posvetio našem klubu. Veliki zaljubljenik u košarku i nadaren igrač počeo je od malih nogu igrati čarobnu igru. Uvijek je ostavljao srce na parketu, bio primjer kako se bori za klupske boje. Do posljednjeg daha. S klubom je rastao i dosanjao dječački san. Kao kapetan jedne nadarene momčadi pune energije, duha i nacionalnog naboja doveo je naš HKK Široki do prvog naslova prvaka. Kao kapetan podignuo je u Čitluku veliki pobjednički pehar i ponosno kazao: Dosta je bilo igranja - sad su na redu mladi! I znao je da tim mladima koji vole košarku treba dvorana. Prvi je upro gdje treba i krenuo vizionarski. Dvije godine poslije naslova prvaka Pecara se okitila modernom dvoranom, košarkaškim hramom koji je bio čedo Josipa Kožula. Ostavio je trajni spomenik gradu i naraštajima koji dolaze. S kolegama iz klupske uprave projektirao je najmoćniji klub na ovim prostorima, klub kojeg respektiraju i veći i jači i klubovi s duljom tradicijom. HKK Široki našao je svoje mjesto na europskoj košarkaškoj karti', stoji u oproštajnoj objavi na Facebook stranicama košarkaškog kluba HKK Široki.

Najčitaniji članci