Obavijesti

News

Komentari 224

IDF: 'Opkolili smo Gazu'. Oglasio se i izraelski premijer: 'Na vrhuncu smo bitke...'

IDF: 'Opkolili smo Gazu'. Oglasio se i  izraelski premijer: 'Na vrhuncu smo bitke...'

Medicinske vlasti u Gazi kojom upravlja Hamas, koja ima populaciju od 2,3 milijuna ljudi, rekli su da je više od 8000 ljudi, uključujući tisuće djece, ubijeno

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.33

Najmanje 365 civila danas je napustilo Gazu

Prijelaz Rafah između Gaze i Egipta otvoren je jučer - dopuštajući ograničenom broju civila da napuste pojas po prvi put nakon više od tri tjedna.

Egipatsko ministarstvo zdravlja kaže da je do sada 21 ozlijeđeni Palestinac ušao u Egipat danas, plus 344 nositelja strana putovnica, uključujući 72 djece.

U srijedu je 46 ozlijeđenih Palestinaca napustilo Gazu, kao i oko 320 nositelja stranih putovnica.

21.03

Ovo su lica 32 djece koje je oteo Hamas. Najmlađe je beba od 9 mjeseci: 'Oslobodite svu djecu!'

24sata

Kfir Bibas je baš oko 7. listopada počeo puzati, istraživati svijet oko sebe, tad mu je bilo devet mjeseci. Njegovo ime na hebrejskom znači "mladunče lava", i najmlađa je žrtva Hamasove otmice trideset i dvoje izraelske djece u krvoločnom napadu na kibuce prije gotovo mjesec dana. Najstarijima otetima je 17 godina, petero ih je u toj dobi. Na pragu su punoljetnosti. Ovih 32 nevinih lica, koja je prvi objavio engleski "The Sun" nisu ni vojnici niti političari, najnevinija su bića na svijetu, mnogi od njih još ne mogu ni znati što im se dogodilo, a pogotovo zašto. Njihovi se roditelji pitaju to isto - zašto?

Više pročitajte OVDJE.

20.32

IDF: Izraelska vojska je opkolila grad Gazu

Izraelska vojska dovršila je opkoljavanje grada Gaze, rekao je u četvrtak glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga kontraadmiral Daniel Hagari. 

Izrael  sada radi na lociranju i neutraliziranju podzemne infrastrukture, eksploziva i drugih prijetnji kako bi se IDF-u omogućilo slobodno kretanje u tom području, rekao je Hagari.

Ranije u četvrtak, načelnik stožera Izraelskih obrambenih snaga, general pukovnik Herzi Halevi rekao je da izraelska vojska okružuje grad Gazu i tamo "produbljuje" svoje operacije .

"Naše snage su u vrlo značajnim područjima grada Gaze", rekao je Halevi.

18.43

WHO: 'Prisilna evakuacija bolnica u Gazi ugrozit će živote stotine pacijenata'

24sata

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) rekao je u četvrtak da bi prisilna evakuacija bolnica u Pojasu Gaze mogla ugroziti živote stotina pacijenata.

"Dvadeset i tri bolnice dobile su naredbu da se evakuiraju u gradu Gazi i na sjeveru Gaze, a prisilna evakuacija u ovim okolnostima ugrozila bi živote stotine pacijenata", rekao je čelnik WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Više pročitajte OVDJE.

18.22

Izraelski veleposlanik u RH: 'Eliminirat ćemo Hamas, mi ne želimo područje Pojasa Gaze'

24sata

Izrael neće odustati od rata i borbe protiv Hamasa, cilj nam je njihovo uništenje. Nastojimo da dođe do što manje ljudskih žrtava, a što se tiče ubijenih civila u Palestini, to je cijena rata. Mi moramo eliminirati Hamas koji se skriva među civilima. Hamas je taj koji im ne da gorivo, a mi ne puštamo dalje prolaz goriva jer bi na taj način istim opskrbljivali njihove teroriste. Oni bi gorivo iskoristili za bombe. Isto tako moram naglasiti da Hamas ima itekako dovoljno goriva, ali ga skriva od stanovništva u Gazi - poručio je izraelski veleposlanik u RH Gary Koren, na brifingu za medije tijekom kojeg je analizirao rat kojeg vode na području Pojasa Gaze. 

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 224