Obavijesti

News

Komentari 64

Izrael prvi put u četiri mjeseca ima više od 1000 novozaraženih

Izrael prvi put u četiri mjeseca ima više od 1000 novozaraženih

Izraelski premijer Naftali Bennett u petak je izjavio da delta varijanta virusa uzrokuje porast infekcija u svijetu, pa i u ''procijepljenim zemljama poput Velike Britanije, SAD-a i Izraela"

 Prvi put u četiri mjeseca broj novozaraženih koronavirusom u Izrealu je u jednome danu veći od 1000, objavilo je u subotu ministarstvo zdravstva. 

Pokretanje videa...

Cijepljenje i potvrde VIDEO

Ministarstvo je priopćilo da je u 24-satnom razdoblju zabilježeno 1118 novooboljelih, što je najveći broj slučajeva u jednom danu od sredine ožujka. 

Tijekom vrhunca pandemije u siječnju, broj dnevnih slučajeva u Izraelu je premašio 10.000.

Izrael nudi treću dozu Pfizera onima sa slabim imunitetom
Izrael nudi treću dozu Pfizera onima sa slabim imunitetom

Izraelski premijer Naftali Bennett u petak je izjavio da delta varijanta virusa uzrokuje porast infekcija u svijetu, pa i u ''procijepljenim zemljama poput Velike Britanije, SAD-a i Izraela''.

Trenutna procjena jest da je "učinkovitost postojećih cjepiva protiv delta varijante slabija od očekivane'' i jasno je da se problem ne može riješiti isključivo cijepljenjem, rekao je. 

Zbog novog porasta zaraze, Izrael od srijede opet namjerava uvesti mjere ograničenja za okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenim prostorima.

Takvim događajima moći će prisustvovati samo oni koji su se cijepili, preboljeli covid-19 i koji imaju negativan test. Svi će morati nositi zaštitne maske.