Obavijesti

News

Komentari 5

Izudarao je policajca: Podigli optužnicu protiv 36-godišnjaka

Tužiteljstvo je u utorak izvijestilo kako okrivljenoga tereti za napad na službenu osobu, odnosno da je 31. kolovoza 2017. u zatvoreničkoj sobi narušavao kućni red zatvora...

VIDEO

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 36-godišnjaka koji je prošlog ljeta u zatvoru na Bilicama napao i izudarao pravosudnog policajca koji mu je ušao u ćeliju kako bi ga spriječio u narušavanju zatvorskog reda, a optužen je i da je prijetio sucu koji protiv njega vodi postupak na splitskom sudu.

Tužiteljstvo je u utorak izvijestilo kako okrivljenoga tereti za napad na službenu osobu, odnosno da je 31. kolovoza 2017. u zatvoreničkoj sobi narušavao kućni red zatvora dovikivanjem preko hodnika, zbog čega mu je u sobu ušao pravosudni policajac kojega je napao.

Naime, zatvorenik se oglušio na njegova upozorenja da se odmakne od vrata kako bi ih policajac zatvorio, te ga je s obje ruke uhvatio oko vrata. Obojica su potom pali na pod, i to tako da je zatvorenik pao na policajca i udario ga šakom u glavu, a u nastavku napada spriječio ga je drugi pravosudni policajac koji je ušao u ćeliju.

U optužnici stoji i da je okrivljeni lani 20. studenoga u pismu zaprijetio predsjedniku sudskog vijeća koji na splitskom Županijskom sudu vodi suđenje protiv njega, znajući da sukladno zakonu sudac čita njegova pisma kao istražnog zatvorenika. 

S ciljem da izazove osjećaj straha za život predsjednika vijeća on je, nezadovoljan tijekom suđenja, preko Županijskog suda uputio pismo svom ocu u drugu kaznionicu te trećoj osobi u treću kaznionici.

 "U pismu upućenom toj trećoj osobi naveo je da je predsjednik vijeća kao sudac pristran te da ga je strah da njegov otac kad izađe s izdržavanja zatvorske kazne ne počini teški zločin ubojstva, jer će čuti kaznu i da mu je sve namješteno. U pismu kojeg je uputio ocu naveo je da se spremi fizički i kako ono što njemu treba moraju izvesti pametno, te da mu treba doći u posjetu da sve dogovore, a ne preko telefona", piše u optužnici.

Dodaje se kako je u pismu ocu naveo i da nađe broj jednog odvjetnika te da mu mora biti produžena ruka kako bi zajedno djelovali, a kada bude tražio dozvolu za posjetu "da dobro zapamti predsjednika vijeća i da će mu on, kad se vide, reći kako će postupiti".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...
NA VEZU JE U TROGIRU

Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...

Plus+ Iako je jahta Royal Romance plombirana do kraja svibnja, Ukrajinci su je oglasili. Dok se pravi vlasnik skriva, megajahta koja je izlistana na 101. mjestu u svijetu po količini luksuza, nalazi se u trogirskoj marini