Obavijesti

News

Komentari 32

'Izvanredni izbori? Ma, čisto sumnjam, ali HDZ je spreman'

'Izvanredni izbori? Ma, čisto sumnjam, ali HDZ je spreman'
1

Kuščević je rekao da na sastanku nisu komentirali istup srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. Vlada se uopće neće obazirati na takve provokacije, rekao je...

VIDEO

U Banskim dvorima predvečer se sastalo uže vodstvo HDZ-a i Vlade RH. Sudionici sastanka nakon susreta nisu bili raspoloženi za razgovor. Potom je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković kazao da je bio rutinski. Odgovarajući na pitanja novinara o većini u Saboru dodao je tek da je saborska većina od 77 glasova dovoljna. 

Izjavio je i da je bilo riječi o istupu Ivana Penave, ali ne u kontekstu da je u pitanju bilo čija sudbina, nego o tome kako riješiti pitanja o kojima je on govorio, javlja HRT.

Politički tajnik HDZ-a i ministar uprave Lovro Kuščević rekao je da je ovo večeras bila redovita priprema za sastanak Vlade i sjednicu Hrvatskog sabora.

Na pitanje kako to da je na sastanku koji je održan u sjedištu Vlade bila i HDZ-ova europarlamentarka Ivana Maletić, Kuščević je rekao kako je normalno da se europarlamentarce uključi u razgovor kad je riječ o tako važnim temama kao što je brodogradnja, o čemu će biti riječi na sjednici Vlade u Puli. Kolegica Maletić nam pomaže u tome da se napravi prijedlog (restrukturiranja Uljanika) koji će biti prihvatljiv Europskoj komisiji, rekao je novinarima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kuščević je rekao da na sastanku nisu komentirali istup srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. Vlada se uopće neće obazirati na takve provokacije, rekao je.

Na pitanje o dolasku Mirka Norca na obljetnicu akcije Medački džep, Kuščević je kazao kako je o tome svoje rekao ministar Damir Krstičević. 

Na pitanje o pozivu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave na prosvjed, rekao ja kako zaista razumije da je zaista potrebno da svaki zločin bude procesuiran. To su otvorene rane, a dok rane ne zacijele ne možemo nastaviti komunikaciju.

- Ne bih rekao da je istup gospodina Penave otvoreni rat prema Vladi i premijeru, jer za procesuiranje ratnih zločina nije odgovorna Vlada, već pravosuđe i Državno odvjetništvo. Bio je to svakako neuobičajen pristup, ali kao što sam imao priliku vidjeti iz medija, gospodin Penava sutra dolazi u Zagreb, bit će nekakav sastanak pa vjerujem da će nesuglasice biti riješene. O sankcijama za Penavu nema govora, rekao je odgovarajući na novinarsko pitanje dodajući da nema ni problema, a kamoli da bi se pristupilo rješavanju tog problema.

Na novinarsko pitanje o izvanrednim izborima kratko je odgovorio - čisto sumnjam. No, nastavio je da je HDZ spreman za izbore, jer "dobro stoji". Spremni smo za svaki scenarij, no koalicija je čvrsta i ja vjerujem da ćemo odraditi ovaj mandat do kraja, rekao je Kuščević.

O rastu rejtinga HDZ-a rekao je da to laska i kako vjeruje da će do kraja mandata biti i znatno viši. Rejting stranke nije važan od interesa države. Interes države je najvažnija stvar - projekti se moraju provoditi, reforme se moraju provoditi. Politička nestabilnost, izvanredni izbori tome nikako ne pridonose, rekao je.

Na novinarsko pitanje može li se to sa 77 ruku u Saboru odgovorio je - dovoljno je 76 ruku, dakle može, javio je HRT.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a