News

Komentari 5

Izvedeli novi raketni napad na američku vojnu bazu u Iraku

Izvedeli novi raketni napad na američku vojnu bazu u Iraku

U raketnom napadu u utorak na vojnu bazu sjeverno od Bagdada u kojoj su smještene američke snage ranjena su dvojica Iračana. Ne zna se koliko je raketa ispaljeno

U raketnom napadu u utorak na vojnu bazu sjeverno od Bagdada u kojoj su smještene američke snage ranjena su dvojica Iračana, nakon nekoliko sličnih napada posljednjih dana, priopćila je iračka vojska.

Vojska u priopćenju nije navela koliko raketa Kaćuša je ispaljeno na zrakoplovnu bazu Tadži.

Dvojica Iračana su ranjena u napadu, rekli su medicinski i policijski izvori.

Od kraja listopada više desetaka raketa je ispaljeno na iračke baze u kojima se nalaze američki vojnici, a 27. prosinca je smrtno stradao jedan američki podizvođač. Sjedinjene Države su optužile proiranske iračke oružane frakcije za raketiranje.

Na taj napad SAD je odgovorio bombardiranjem iračkih baza i ubio 25 boraca proiranske paravojne koalicije, koja je sastavnica iračke vojske.

Po naredbi američkog predsjednika Donalda Trumpa ubijen je najviši iranski general Kasim Sulejmani na što je Iran uzvratio ispaljivanjem 22 balističke rakete na iračku bazu al-Asad, u kojoj su također smješteni američki vojnici, ali u napadu nije bilo  žrtava.

Od tada su raketiranja američkih ciljeva gotovo svakodnevna.

Irački parlament izglasao je odlazak stranih vojnika iz zemlje.

Najčitaniji članci