Obavijesti

News

Komentari 10

Izvukli ga iz buktinje: Htio se utopliti pa mu izgorjela baraka

Izvukli ga iz buktinje:  Htio se utopliti pa mu izgorjela baraka
5

Baraka u Savskoj Opatovini je izgorjela, a njezin vlasnik se nagutao otrovnog dima. Srećom, vatrogasci su ga na vrijeme izvukli iz plamena i spasili mu život

VIDEO

Halo, vatrogasci! Gori baraka na Savskoj opatovini. Mislim da je unutra neki čovjek, glasio je u četvrtak poziv zagrebačkom centru za uzbunjivanje.

Vatra je brzo zahvatila cijelu drvenu kućicu i počela se širiti na livadu u blizini okretišta tramvaja Prečko. U roku od nekoliko minuta, s nekoliko kamiona, stigli su vatrogasci i odmah počeli gasiti požar. Od zapaljene barake maknuli su muškarca koji se u međuvremenu nagutao otrovnog dima. Bio je u potpunom šoku i nije mogao hodati. Ubrzo je došla i Hitna pomoć, pa su uz pomoć vatrogasaca ozlijeđenog na nosilima odnijeli na sigurno. Prevezli su ga u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, gdje su mu sanirali rane i ostavili na promatranju. Policija je ogradila cijelo područje, a vatrogasci su ondje dežurali neko vrijeme kako se vatra ne bi opet rasplamsala.

24sata

Cijelu akciju gasitelja gledali su putnici na okretištu. Odahnuli su kad su napokon spasili muškarca.

Naime, baraka koja je potpuno izgorjela nema ni jedan energetski priključak pa je ozlijeđeni morao improvizirati. Muškarac se vjerojatno htio samo zagrijati, pa je zatvorio ulazna vrata i zapalio vatru od suhog granja.

Improvizirano grijanje mu je izmaklo kontroli i ubrzo potpuno uništilo kućicu. Inače, na toj livadi je još nekoliko baraka, a građanima služe za spremanje poljoprivrednog alata i oruđa. Dio površina uredio je prošle godine i Grad Zagreb. Podijelio ih je na 55 parcela i podijelio ih zainteresiranim građanima.

24sata

Grijao se na livadi, pao u vatru pa preminuo od teških opeklina

To je jutro, kao i svako, otišao na posao. Na nesreću, ovaj se put nije vratio kući, rekla nam je potresena supruga stradalog Andrije Kramarića (57). On je u srijedu s kolegama iz Hrvatskih šuma radio u šumi zvanoj Svinjčine. Bilo je hladno pa su naložili vatru da se ugriju. Dok se Andrija grijao, kolege su otišle dalje. U povratku su ga našli u vatri. Brzo su ga izvukli, no preminuo je od opeklina.

24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C