Obavijesti

News

Komentari 162

Izvukli je iz kreveta i prisilili da pobaci u 6. mjesecu trudnoće

Izvukli je iz kreveta i prisilili da pobaci u 6. mjesecu trudnoće
11

KINESKI HOROR: Liu Xinwen i suprug već imaju sina (10). Vlasti su doznale da je opet trudna i upali su im u stan. Odveli su je u bolnicu i dali injekciju za abortus

VIDEO

Kineskinja Liu Xinwen (33) iz provincije Shandong otkrila je za Sky News kako su je vlasti izvukle iz kreveta usred noći i natjerali je na abortus u šestom mjesecu trudnoće. Odveli su je u bolnicu i ubrizgali joj injekciju za izazivanje pobačaja koja je ubila njezinog nerođenog sina. 

Liu  i Zhou Guoqiang već imaju sina Zhoua Junfenga(10), a u zemlji vrijedi stroga politika jednog djeteta uvedena 1979. godine kako bi držali populaciju pod kontrolom. 

Suprug je stigao samo nekoliko minuta prekasno

Par tvrdi da su ih probudili u četiri sata ujutro prošlog tjedna. Razbili su im vrata i upali u stan. Bilo ih je preko 20. Zhoua su držali na trosjedu dok su Liu odveli. Narednih pet sati nisu mu htjeli reći gdje je. Nakon što je konačno doznao da je u bolnici u Weifang City, pojurio je k njoj. Međutim, stigao je samo nekoliko minuta prekasno. 

- Moja žena ležala je u krevetu. Pitao sam je li dobila injekciju, rekla je da je. Pitao sam je li se dijete još miče. Rekla je 'ne toliko'. Tada sam izašao iz sobe da ne vidi kako plačem - ispričao je sa suzama u očima. Dijete je umrlo u maternici. Rodila je dan kasnije. Pokazao je novinaru stravičnu fotografiju na kojoj se vidi dijete u narančastoj kanti kraj kreveta. Tek tada je par otkrio da je nosila dječaka. 

Odbila je potpisati papire pa su joj zaprijetili

- Nedostaje mi. Nisam ga vidjela. Bilo bi mi gore da sam ga vidjela - rekla je Liu. Suprug je ispričao kako su je natjerali da potpiše papire za abortus. Kada je odbila rekli su joj da će uhititi njezinog supruga i da će ostati bez ičega. 

Nakon što je rodila prvog sina, dala je ugraditi spiralu, što je obavezno po zakonu. Otkrila je da je trudna tek s četiri mjeseca. Odlučili su zadržati dijete i ne obavijestiti vlasti o trudnoći. Nadali su se da će platiti kaznu nakon rođenja što se prihvaća u nekim dijelovima zemlje. Ne zna se kako  su vlasti otkrile da je trudna. 

Kazne su deset puta veće od godišnjeg prihoda obitelji

Kineska ambasada u Londonu rekla je za SKY kako istražuju slučaj. 

Muškarac je u srpnju ubo dva vladina zaposlenika jer su mu rekli da ne može prijaviti svoje četvrto dijete zbog toga što nije platio kaznu. Kazne mogu biti i deset puta veće od godišnjeg prihoda obitelji. 

Ako se dijete ne registrira, ne može dobiti zdravstveno osiguranje, upisati u školu i dobiti pomoć od države. Politika je da se obiteljima u gradovima  dozvoljava jedno dijete, a obiteljima u ruralnim područjima, dvoje djece. 

Iako je namjera da se siromašni izvuku iz bijede, stroga pravila dovela su do obaveznih abortusa, sterilizacije... Dovelo je i do neravnomjernog odnosa spolova jer obitelji češće abortiraju žensku djecu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije