Obavijesti

News

Komentari 31

J. Kosor na izboru mladeži HDZ-a pričala Crvenkapicu

J. Kosor na izboru mladeži HDZ-a pričala Crvenkapicu
8

Velika Gorica: Premijerka je nakon priče o vuku i Crvenkapici rekla da joj je drago što su kolege prepoznale da je HDZ vuk, a SDP Crvenkapica

VIDEO

U Velikoj Gorici u subotu se okupila mladež HDZ-a na svojoj 11. konvenciji, a uz predsjednicu stranke Jadranku Kosor, podržali su ih i vodeći ljudi HDZ-a. Na konvenciji koja je počela u 10 sati izabrali su novo vodstvo Mladeži. Na početku su čitali pismo predsjednika mladeži Europske pučke stranke koji se ispričao zbog nedolaska te ujedno prije samog izbora čestito Martini Banić što je postala predsjednica mladeži. Premijerka Kosor u govoru je pokušala ispraviti "lapsus".
- Izbori još nisu gotovi pa ćemo čestitati na kraju dana - rekla je nakon uvodnog pozdrava. No, Martina Banić, diplomirana novinarka, gotovo sedam sati kasnije zasjela je na čelo Mladeži. Sada je i članica Predsjedništva HDZ-a.
Kosor je u nekoliko navrata uvodnog govora istaknula da će na regularnim parlamentarnim izborima sljedeće godine HDZ opet pobijediti, čime je dala oporbi do znanja da ne računaju na prijevremene izbore. Osvrćući se na nedavne napade SDP-a vezane za podizanje kaznenih prijava protiv njihovih članova ispričala je priču o Crvenkapici.
- Bez obzira na funkciju, ime i prezime bez obzira o kome se radi, korupciji ćemo stati na kraj. Suočeni smo burnim reakcijama oporbe, prije svega SDP-a zbog nekih prijava. To me podsjeća na bajku o Crvenkapici. Vesela Crvenkapica ide u šumu baki, a tamo je dočeka veliki grozni vuk. Lovac po vuku može pucati, a Crvenkapicu može samo gledati s poštovanjem iako je u košaricu stavila nešto što ne bi smjela - počela je priču premijerka pripovjedačica nakon čega se dvoranom zaorio smijeh. Dodala je da joj je drago što je mladež shvatila da je u ovoj priči vuk HDZ, a Crvenkapica SDP.
- Ni Crvenkapica ni gladan vuk nisu nedodirljivi, niti smatram da su na različitim stranama. Pozivam čelništvo SDP-a da nam se pridruži u borbi protiv korupcije te da se svi zajedno imamo nultu toleranciju za korupciju - rekla je Kosor. Tijekom govora u više navrata naglašavala je kako je Vlada donijela niz teških odluka te da će se rezultati antirecesijskih mjera vidjeti do kraja godine.
- Pozivam sve da se ne bave broševima već konkretnom teškom situacijom u zemlji - zaključila je Kosor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.