Obavijesti

News

Komentari 36

'Ja jedva hodam, kći i sin su mi bolesni, suprug ima depresiju'

'Ja jedva hodam, kći i sin su mi bolesni, suprug ima depresiju'
3

SAMO ŽELE ŽIVJETI KAO LJUDI: Obitelj Ane Pavić (37) iz Zadra jedva spaja kraj s krajem. Nemaju dovoljno novca za liječenje i zato traže pomoć

VIDEO

Boli me jako i jedva se krećem, na jakim opijatima sam. Dvaput u životu morala sam ponovno učiti hodati nakon što sam ostala nepokretna. Nas četvero živimo s manje od 2000 kuna. Ispričala nam je to Ana Pavić (37) iz Zadra.

- Kći mi je bolesna od rođenja, sad mi je i sin bio na operaciji koljena, a zbog svega suprug mi je pao u tešku depresiju. Meni pomaže samo tretman u barokomori koji stoji 590 kuna, a treba mi ih barem 25. Zbilja ne znam kako ćemo dalje, ali moram izdržati - rekla nam je Ana. Njezinoj obitelji stvari su krenule nizbrdo kad su ih napale bolesti. Prva je stradala mama Ana, a potom i tek rođena Aurora. Danas desetogodišnja djevojčica hrabro se bori za svoje zdravlje, a u ožujku se izborila i za pravo na prvu pričest. Svećenik crkve na Bokanjcu joj je to ovoga proljeća uskratio zbog izostanaka s vjeronauka, no dokazala je da je izostajala zbog bolesti i pričestila se, o čemu je u ožujku pisao 24sata.

- Prije 17 godina dobila sam reumatoidni razarajući artritis. Ruke i zglobovi mi nateknu te se zgrče, a kosti propadaju. To jako boli pa mi je teška muka napraviti bilo koju od 90 posto stvari koje treba napraviti po kući. S mjesec dana Aurora je završila u bolnici na aparatima za kisik. Otkrili su da ima treći bronh i visoku želučanu kiselinu. U to vrijeme i meni je počelo biti gore. Zbog oštećenja mišića i živaca imam užasne bolove. U tome mi pomaže jedino barokomora. Nas četvero živimo od moje invalidnine koja iznosi 960 kuna, Aurorina uvećanog dječjeg doplatka od 830 kuna i 200 kuna doplatka koji dobiva 16-godišnji sin. Teško nam je - ispričala nam je Ana. Dodaju da joj je suprug, zbog svega što se dogodilo, pao u depresiju.

- Ne može se brinuti za obitelj više i ne ustaje iz kreveta. Bio je u ratu od prvog do zadnjeg dana na prvoj liniji. Nakon toga je radio u tvornici kruha kao šef otpreme i transporta. Izgubio je posao nakon što je oglušio, prije tri godine. Nema ni mirovinu ni invalidninu iako ima problema i sa srcem i tlakom, a danas nam je stigla konačna odbijenica i za invalidninu na osnovi PTSP-ja od kojeg boluje - očajna je Ana Pavić te dodaje da im je barokomora posljednja nada jer su joj od nje manji bolovi pa ima ima više snage skrbiti o obitelji.
Svi koji žele pomoći mogu uplatiti na račun: Ana Pavić, OTP banka, HR2124070003201897313

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"