Obavijesti

News

Komentari 192

'Ja sam za dobre susjedske odnose i politiku čistih računa'

'Ja sam za dobre susjedske odnose i politiku čistih računa'
8

Kolinda Grabar Kitarović se tijekom posjeta Karlovcu družila s građanima na tržnici, a posjetila je i socijalnu samoposlugu te obišla muzej Domovinskog rata u Turnju

VIDEO

Ne slažem se s ničim što uznemirava ljude i što podiže strasti, a oni koji to rade moraju biti svjesni toga što rade, odgovorila ja predsjednička kandidatkinja HDZ-a tijekom posjeta Karlovcu na pitanje kako komentira što je u beogradskom muzeju izloženo oružje poginulih hrvatskih branitelja

Istaknula je da kada govorimo o odnosima između Hrvatske i Srbije moramo biti vrlo pažljivi da ne radimo ništa što bi moglo potaknuti negativno raspoloženje s jedne ili druge strane.

- Ja sam definitivno za dobrosusjedske odnose, ali i za politiku čistih računa. Ono što me brinulo posljednjih dana, a i dalje me brine jesu Šešeljevi istupi koji je ponovno govorio o "Velikoj Srbiji", a da se nitko u Beogradu od vlasti nije stvarno i žestoko ogradio od takvih izjava. Tako se ne grade dobrosusjedski odnosi i kada budem predsjednica RH od prvoga dana ćemo raditi na tome da razvijamo stvarni odnos prijateljstva između Hrvatske i Srbije, ali temeljem politike čistih računa i rješavanjem otvorenih pitanja na civiliziran način - rekla je.

Kolinda Grabar Kitarović se tijekom posjeta družila s građanima na karlovačkoj tržnici gdje je razgovarala i s trgovcima koji na štandovima prodaju voće i povrće. Kazala je kako su joj se trgovci požalili da prodaja ide loše i da se boje za budućnost jer su u pitanju posao, plaće, egzistencijalna pitanja. Naglasila je da se njen program "Za bolju Hrvatsku" temelji na pokretanju gospodarstva.  

- Ako to Vlada neće, ne želi i ne može, onda moramo imati prijevremene izbore jer ova agonija mora prestati. Ne možemo više dopustiti propadanje države zbog nečije nesposobnosti i nerada - kazala je Kitarović. 

Obišla je i socijalnu samoposlugu gdje je pomagala volonterima Crvenog križa podijeliti hranu potrebitima, te naglasila kako se niti u jednoj zemlji na plaća PDV na donacije u hrani, te da to treba hitno zakonom urediti i u Hrvatskoj za što će se zalagati. Na kraj posjeta je obišla i muzej Domovinskog rata na Turnju, te je položila lampion na spomeniku poginulih branitelja. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 192
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.