Obavijesti

News

Komentari 89

Jača od hendikepa: Antonia je hrvatska šaptačica pudlama

Jača od hendikepa: Antonia je hrvatska šaptačica pudlama
3

Hrabra i jedinstvena: Antonia (21) jedina je handlerica pasa s hendikepom u Hrvatskoj. Unatoč sumnjama svojih protivnika, dokazala je da je najbolja

VIDEO

Tomek, sjedni, daj mi šapu, uhvati lopticu, rekla je Antonia Čerkuć (21) svom ljubimcu, kraljevskom pudlu Thomasu. On je poput pravoga kavalira učinio sve što je tražila, a onda legao pred nju dajući joj do znanja da se želi maziti.

- Sjajan je. Nas se dvoje obožavamo - priznala je Zagrepčanka rodom iz Splita, koja je s Thomasom na nedavno održanoj svjetskoj izložbi pasa u Budimpešti osvojila drugo mjesto. Hrabro je ušla u ring s profesionalnim handlerima i svima dokazala da je njezino zdravstveno stanje ne ograničava u sportu koji voli. Antonia se rodila s Turnerovim sindromom. Njezino se tijelo nedovoljno razvilo, a sindrom je uzrokovao i niz zdravstvenih problema. Od druge je godine gluha, šest je puta operirala srce, imala je moždani i srčani udar, operirala je kralježnicu i na dijalizi je. Unatoč svemu stekla je srednjoškolsko obrazovanje. U veljači prošle godine, netom prije mature u zagrebačkom Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava, majka Sabaheta (45) poklonila joj je Thomasa namjeravajući ga obučiti za terapijskog psa.

- Svi su govorili da umjesto toga s njime odemo na izložbe, a na nagovor žene koja nam ga je prodala to smo i učinile - rekla je Sabaheta, koja je u počecima izlagala psa. Kad ga je na izložbi u ožujku ove godine na Zagrebačkom velesajmu prvi put izlagala Antonia, protivnici su je promatrali s negodovanjem.

- Osvojila je prvo mjesto što me ponukalo da je odvedem na izložbu svjetskog ranga u Budimpeštu - rekla je Antonijina majka, koja je unajmila profesionalnog handlera da njezinoj kćeri pokaže osnove tog sporta.

- Nakon nekoliko sati s profesionalcem Thomasa sam počela trenirati sama. Svaki smo dan satima vježbali. Trud se isplatio - rekla je Antonia, koja na izložbe planira odlaziti i dalje te potaknuti druge da krenu njezinim stopama.

'Nagrade mi nisu bitne. Thomasova ljubav je najvažnija'

Prije svakog odlaska na izložbu Antonia s majkom Sabahetom Thomasa kupa posebnim šamponima. Osuši mu dlaku i uživa praveći mu frizure.

- Želim da bude najljepši i najdotjeraniji. Veseli me kad drugi to primijete. Sve ostalo manje je važno - tvrdi djevojka kojoj je Thomas postao životni smisao, ali i najbolji prijatelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.