Obavijesti

News

Komentari 147

Jadranka Kosor nosi sve liste HDZ-a, nema razdora u stranci

Jadranka Kosor nosi sve liste HDZ-a, nema razdora u stranci
1

Predsjedništvo žali što postoji sumnja da su se pojedinci iz redova HDZ-a ogriješili o zakone RH. Dodali su kako su suočeni s jednim od najtežih izazova u povijesti

VIDEO

IZ HDZ-a su priopćili kako su na sjednici Predsjedništva jednoglasno odlučili podržati Jadranku Kosor kao nositeljicu lista u svim izbornim jedinicama. Razgovarali su o izborima i izazovima s kojima je stranka suočena. 

Odlučili su se na to zbog 'osjećaja odgovornosti prema vjernom članstvu HDZ-a, prema 220.000 članica i članova HDZ-a i prema cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, a s ciljem sprečavanja i presijecanja špekulacija čiji je cilj unošenje razdora u HDZ. Dodaju kako je stranka suočena s jednim od najtežih izazova u povijesti. Podsjetili su kako su stranka koja je ostvarila slobodnu, suverenu, neovisnu, samostalnu i demokratsku hrvatsku državu. 

Izražavaju žaljenje što postoji sumnja da su se pojedinci iz redova Hrvatske demokratske zajednice ogriješili o zakone RH. Cijela stranka nepokolebljivi su i odlučni u nastavku borbe protiv korupcije i daljnjoj provedbi politike 'čistih ruku', naglašavaju iz HDZ-a. Zbog toga odbacuju pokušaje nametanja kolektivne odgovornosti kao i sustavno širenje dezinformacija o razdoru u vrhu stranke i scenarija o smjeni predsjednice HDZ-a. 

U raspravi su svi članovi Predsjedništva istaknuli da će, pod vodstvom Kosor, HDZ ubuduće biti središnja politička snaga koja će osigurati potreban nacionalni konsenzus za gospodarski razvoj, nastavak politike nulte tolerancije prema korupciji te ulazak RH u EU 1. srpnja 2013., istaknuli su u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.