Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Jahta isplovljavala iz marine pa 'uplovila' na obližnju plažu

Na plaži u Kaštel Gomilici, na koju se jahta rano ujutro nasukala, bilo je nekoliko kupača no nije nastala prevelika panika. Jahta nije uzrokovala nikakvo onečišćenje, a istraga o okolnostima ove nesreće je u tijeku

Foto: čitatelj24sata
12 komentara

Na plažu u Kaštel Gomilici, jutros oko 7 sati, nasukala se jahta Solona koja plovi pod britanskom zastavom. Riječ je o 29-metarskoj jahti koja je upravo bila isplovila iz Marine Kaštela. Kako doznajemo u Lučkoj kapetaniji Split inspektori su odmah upućeni na teren. 

- Odmah smo provjerili da nema nekog oštećenja niti zagađenja.

Takve jahte imaju dosta goriva i pazilo se na sve i prilikom odsukavanja. Kad smo utvrdili da je sve u redu, već u 8.52 sati DVD Kaštela s brodom Sv. Florijan odsukali su jahtu te je ona sada na vanjskom vezu u marini gdje ćemo utvrđivati daljnje činjenice oko ovog slučaja – kazao nam je lučki kapetan Željko Kuštera. 

Iz Lučke kapetanije Split ne žele nagađati o mogućem uzroku nasukavanja, je li riječ o propustu u komunikaciji članova posade ili su otkazale komande. 

Kako je jahta s četiri člana posade netom isplovila nije bila u velikoj brzini, a na plaži je bilo tek nekoliko kupača pa nije nastala nikakva panika. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message