News

Komentari 1

Jak vjetar stvara probleme u prometu, vozi se usporeno

Jak vjetar stvara probleme u prometu, vozi se usporeno

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A1 između južnog portala tunela Sveti Rok i vijadukta Božići i na A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A1 između južnog portala tunela Sveti Rok i vijadukta Božići i na A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

 Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, na kraku 5 čvora 30 - Ravča u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat. 

 Na autocesti A6 između čvora BOSILJEVO II i čvora VRBOVSKO uočena je srna, pa se vozači pozivaju na dodatan oprez.

 Magla smanjuje vidljivost ponegdje na cestama u unutrašnjosti. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. 

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na gradskim cestama, na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu u smjeru GP Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i čvora Matulji, na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Zbog povremeno povećane gustoće prometa tijekom dana moguća su čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.