Obavijesti

News

Komentari 1

Jaka bura bacala suncobrane po Korzu: Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoren Krčki most

Jaka bura bacala suncobrane po Korzu: Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoren Krčki most
2

Državni hidrometeorološki zavod zbog jakog vjetra je izdao crveno upozorenje za riječko područje. Za sad su uslijed vrlo jake, mjestimice i olujne bura zabilježeni udari vjetra od 40-70 čvorova (75-130 km/h)

VIDEO

Jaka bura popračena kišom, koja je od jučer zahvatila i riječko područje, lomila je suho granje te nosila inventar kafića po glavnoj žili kucavici grada koji teče - riječkom Korzu.

- Od jučer smo imali 15 intervencija na području cijele županije. Uglavnom se radilo o uklanjanju slomljenog granja po cesti granja, kontejnera za smeće i sunciobrabna kafića. Za sad je stanje stabilno, no vidjet ćemo što poslijepodne nosi budući da je najavljena bura u pojačanju - kažu iz riječke JVP.

Državni hidrometeorološki zavod zbog jakog vjetra je izdao crveno upozorenje za riječko područje, a HAK javlja kako je zatvoren Krčki most za sav promet.

DHMZ: Vrijeme je vrlo opasno, izbjegavajte putovanja

Za sad su usljed vrlo jake, mjestimice i olujne bura zabilježeni udari vjetra od 40-70 čvorova (75-130 km/h).

- Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti, obratite pozornost te pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - navodi se na stranicama DHMZ-a.

Za danas je najavljeno oblačno s povremenom kišom, vjetrovito i razmjerno svježe. Oborina će ponegdje biti obilna, osobito u središnjim i gorskim predjelima te na jugu zemlje gdje će biti izraženih pljuskova s grmljavinom. Na Jadranu su moguća kraća sunčana razdoblja, uglavnom na srednjem dijelu. Na kopnu vjetar umjeren do jak sjeveroistočni, u Slavoniji i istočni. Na većem dijelu Jadrana će puhati jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima, a još na južnom dijelu umjereno i jako jugo. Temperatura zraka na kopnu većinom od 9 do 14, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 16 do 21 °C.

Upalio se crveni alaram: Dio A1 zatvoren je za sav promet, udari bure dosežu i do 180 km/h
Upalio se crveni alaram: Dio A1 zatvoren je za sav promet, udari bure dosežu i do 180 km/h

HAK pak navodi da je zbog olujnog vjetra Krčki most zatvoren za sve skupine vozila.

Samo za osobna vozila otvoreni su:

- autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za ostale skupine je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina);
- autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Delnice (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
- autocesta A7 između čvorova Škurinje i Orehovica;
- Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;
- državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
- Paški most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja te lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog jakog vjetra na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog mjestimice obilnijih padalina moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku. Upozoravamo na moguće odrone duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu