Obavijesti

News

Komentari 1

Jake oluje pogodile Španjolsku i Portugal: Najmanje 8 mrtvih

Jake oluje pogodile Španjolsku i Portugal: Najmanje 8 mrtvih
6

U protekla tri dana dvije jake oluje pogodile su Španjolsku i Portugal, jedna za drugom, a usmrtile su najmanje osam osoba i izazvale velike poplave i štete

VIDEO

U andaluzijskom gradu Granadi muškarac je poginuo pri pokušaju da prijeđe nabujalu rijeku u svojem autu, a službe su uspjele izvući tijelo surfera u pokrajini Huelva na jugozapadu Španjolske, objavile su nadležne vlasti u subotu. Ranije su agencije prenijele da je 32-godišnja Južnokorejka umrla u subotu od posljedica ozljeda pošto su na nju tijekom jakog naleta vjetra pale krhotine s jedne zgrade u središtu Madrida.

A flooded area is pictured after Storm Elsa swept throughout Galicia, in the province of Ourense

Dolazak oluje Fabien u subotu donio je novi krug snažnih vjetrova i obilne kiše u regiji, slično kao oluja Elsa koja je pogodila Iberski poluotok u srijedu. U petak je jedna osoba poginula u klizanju tla u pokrajini Asturias, a druga kada se na nju urušio zid kuće u Galiciji. Treću su osobu odnijele vode u pokrajini Castilla y Leon, kazala je glasnogovornica.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pučini na jugoistoku Francuske muškarac je nestao u Sredozemnom moru nakon pada s jedrilice u petak, a drugi jedriličar je spašen. U Portugalu je jedan muškarac poginuo u mjestu Montijo blizu Lisabona u četvrtak pošto se stablo srušilo na njegov kamion.

A flooded street is pictured as Storm Elsa sweeps through Trofa, in Porto

Drugi muškarac poginuo je u u mjestu Castro Daire na sjeveru Portugala kada se srušila njegova kuća, objavile su vlasti. Portugalska civilna zaštita rekla je da obilne kiše i jaki vjetrovi ruše drveće te izazivaju poplave i štete na infrastrukturi.

A flooded area is pictured after Storm Elsa swept throughout Galicia, in the province of Ourense

Više od 250 osoba evakuirano je iz sela u središnjem Portugalu u subotu zbog nabujalih rijeka, objavila je portugalska novinska agencija Lusa. EDP, najveći opskrbljivač u Portugalu, objavio je u petak da su tisuće ljudi bile bez struje zbog šteta na instalacijama koje je izazvalo olujno nevrijeme.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a