Obavijesti

News

Komentari 44

Jako jugo: Sa stare zgrade na prolaznika pala kamena ploča

Jako jugo: Sa stare zgrade na prolaznika pala kamena ploča
8

Pod naletom vjetra sa zgrade u Šibeniku na 39-godišnjaka je pala kamena ploča. Muškarca je odvezla Hitna pomoć, a u međuvremenu je sa zgrade palo još ploča

VIDEO

Visoki postotak vlage u zraku i jako jugo u kombinaciji s loše održavanim pročeljem zgrade u Šibeniku su prouzročili nesreću u kojoj je ozlijeđen 39-godišnji Zadranin.

- Na Obali hrvatske mornarice oko 10.35 sati na 39-godišnjeg prolaznika je pao komad betona ili kamena s pročelja zgrade. Muškarac s područja Zadra zadobio je lakše tjelesne ozljede. Policijski službenici su upućeni na očevid i nakon što budu utvređene okolnosti događaja odlučit ćemo o daljnjim mjerama i postupanju - rekla nam je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Očevici kažu da je muškarac stajao na pločniku kraj ulaza u zgradu, kad je na njega pala kamena ploča. Malo je nedostajalo da posljedice nesreće budu puno teže - nekoliko kilograma teška kamena ploča pala mu je na rame.

- Stalno je ponavljao da mu nije ništa, ali svejedno su ga stavili u kola hitne pomoći i odveli ga - rekla nam svjedokinja.

Nije prvi put da sa stare zgrade padaju ploče

Susjedi kažu da ovo nije prvi put da ploče padaju s ovog pročelja. Zgrada je stara više od sto godina i treba joj temeljita rekonstrukcija. Njome upravlja šibenska tvrtka Biro stan - Upravljanje.

- U posljednjih godinu dana pet puta smo angažirali HGSS i alpiniste koji su skidali ploče i odvajali ostale djelove koji su izgledali da bi mogli pasti. Pokušali su skinuti i ovu ploču koja je ozlijedila prolaznika, ali ona se zaglavila i nije se htjela odvojiti ni pod udarcima čekića. Dotrajalost, kiša, velika vlaga i današnje jako jugo učinili su svoje. Srećom, posljedice nisu još i teže. Pokušavamo već dugo sa suvlasnicima zgrade dogovoriti temeljitu rekonstrukciju pročelja. I Grad Šibenik je spreman sudjelovati, ali iznos pričuve koji suvlasnici izdvajaju za održavanje nije dovoljna za ozbiljniji zahvat. Nedavno smo im zbog toga naložili da povećaju iznos koji plaćaju - rekla nam je službenica Biro stana.

Tvrtka, međutim, ima problema i s naplatom redovitog iznosa stanarske pričuve, pa neće biti lako prisiliti suvlasnike da se slože o povećanju iznosa i podizanju kredita za rekonstrukciju. Nakon ploče koja je ozlijedila prolaznika palo ih je još nekoliko. Komunalno redarstvo Grada Šibenika zbog toga je stavilo upozorenja i prostor ogradilo trakom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.