Obavijesti

News

Komentari 35

'Jako smo sretni da je Puljak bio tamo i spasio djevojčicu...'

'Jako smo sretni da je Puljak bio tamo i spasio djevojčicu...'
1

Djevojčica se u trgovačkom centru primila rukohvat pokretnih stepenica s vanjske strane, stepenice su je povukle gore. Ivica Puljak je u zadnji tren uhvatio djevojčicu i povukao je da ne udari u staklo i padne

VIDEO

Ma ne bih ja to puno komentirao. To bi svatko napravio. Ja sam igrom slučaja samo bio najbliže i najbrže sam reagirao. Da nisam ja, bio bi netko drugi. Djevojčica je možda imala pet-šest godina, i mama je proživjela veliki stres zbog svega pa bih želio ostati diskretan i prema njoj, skromno nam je kazao Ivica Puljak koji je u splitskom City Centru spasio djevojčicu da ne padne s vanjske strane pokretnih stepenica. Djevojčicu su naime, stepenice povukle gore. Ivica Puljak je u zadnji tren uhvatio djevojčicu i povukao je da ne udari u staklo i padne s visine od minimalno pet metara. 

- Djevojčica je napustila jednu od igračaka, došla do pokretnih stepenica te se uhvatila za rukohvat s vanjske strane. Nogama je stala na bočnu vanjsku stranicu eskalatora i uhvatila se rukama za gornji rub trake odnosno rukohvat. Vertikalnu 'A zaštitu' koju imamo postavljenu na vanjskoj strani eskalatora baš kao zaštitu u takvim slučajevima, djevojčica je prekoračila i nastavila se 'voziti' sa vanjske strane pokretne trake. Jako smo sretni što se gospodin Puljak našao na toj lokaciji te brzo reagirao i pomogao djevojčici te mu zahvaljujemo i ovim putom - kažu nam u City Centru Split dodajući kako im je stalo do sigurnosti svakog posjetitelja, a posebno djece.

Ivica Puljak je spasio curicu da ne padne s pokretnih stepenica
Ivica Puljak je spasio curicu da ne padne s  pokretnih stepenica

- Pokretne stepenice posjetitelji koriste na vlastitu odgovornost, a roditelji obavezno trebaju djecu držati za ruku kod korištenja istih što je jasno naznačeno na svakim pokretnim stepenicama. Naravno, vidjet ćemo možemo li još što napraviti s naše strane kako se ova ili slične situacije ne bi mogle ponoviti - poručuju iz Cityja. 

Ovo nije prvi put da Ivica Puljak bude na pravom mjestu u pravo vrijeme. Prije godinu dana postao je heroj ulice kada je na križanju Ulice Domovinskog rata i Zbora narodne garde na ulazu u Split prekinuo tučnjavu. Dva muškarca su se naime sukobila izazvani prometnim prekršajima u kojima su obojica, prema vlastitom mišljenju, bila u pravu. Puljak nije mogao mirno gledati sukob te je, i sam riskirajući da bude premlaćen, odlučio prekinuti tučnjavu i smiriti muškarce, u čemu je i uspio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.