Obavijesti

News

Komentari 94

Jamče kvalitetu: Tko u Vladi prodaje kondome i lubrikante?

Jamče kvalitetu: Tko u Vladi prodaje kondome i lubrikante?
5

Iz Vlade su poslali mail u kojemu nude prodaju kvalitetnih kondoma i lubrikanata. Ponudu je poslao njihov zaposlenik. Bit će sankcioniran jer je htio sve zataškati

VIDEO

Zanima me je li moguće dogovoriti sastanak s odgovornom osobom za segment prodaje u vašem lancu trgovina? Naime, želio bih Vam s direktorom predstaviti brend kojeg u Hrvatskoj još nema, a riječ je o drugom najvećem proizvođaču proizvoda od latexa na svijetu - Unisen, stoji u mailu koji je stigao sa službene mail adrese hrvatske Vlade jednom poduzetniku.

U mailu navode da su ti proizvodi - a radi se o prezervativima (!)- usklađeni sa svim normama EU, a svakako mogu “garantirati konkurentne cijene”.

Iako je ovo evidentno najoriginalnija poduzetnička ideja koja je proizašla iz Banskih dvora, u Vladi nitko za inicijativu njihova mladog zaposlenika nije znao. Mail je poslao na više adresa.

- Nije mi sporan mail, ali smatram da je njegovo slanje s Vladine adrese ipak nepotreban način pritiska - rekao je čitatelj koji je dobio ponudu za kupnju kondoma i lubrikanata.

U Vladi su, po običaju, najprije bili začuđeni. Mislili su da se radi o spamu ili da im je netko hakirao mail, no “intenzivnom istragom” otkrili su da je mail ipak poslao njihov zaposlenik.

Kako doznajemo, o svemu su ispitali svog suradnika, ali on je uporno demantirao da je slao poslovne ponude. U Vladi su doista najprije povjerovali u njegove tvrdnje da se radi o računalnom virusu. No, u potpisu službenog maila iz Vlade, osim imena i prezimena, bio je naveden čak i odjel u kojem pošiljatelj radi. Naš čitatelj to smatra neuobičajenom praksom.

Istina je ubrzo isplivala na vidjelo. Osim što je lagao nadređenima, kako doznajemo, pokušao je i izbrisati dokaze, ali bezuspješno. Nakon što su to uočili pozvan je na razgovor, a kako se našao pred zidom morao je priznati.

S obzirom da je lagao nadležnima te je pokušao uništiti tragove, doznajemo da će vladin suradnik biti sankcioniran. Poduzetnički duh, rad na dva mjesta, želja za dodatnom zaradom u zemlji s nešto više od 316.000 nezaposlenih nisu za osudu. Pokušaj prodaje prezervativa i lubrikanata preko službene mail adrese Vlade iznenadila je njegove nadležne. No, nisu ih toliko zasmetali proizvodi koji je njihov suradnik pokušao plasirati na hrvatsko tržište, nego činjenica da je pokušao zamesti trag.

Što o cijelom slučaju misli premijer Zoran Milanović još uvijek nije poznato. Valja napomenuti da je kriza u zemlji potaknula i baby recesiju. Stopa rađanja u Hrvatskoj među najnižima je u Europskoj uniji. Prirodni pad stanovništva započeo je 1991. godine, a demografi su ranije upozoravali da će se on u budućnosti dodatno intenzivirati. A Vladini prezervativi sigurno ne bi pridonijeli povećanju nataliteta.

Nije poznato po kojim cijenama je vladin radnik nudio svoje proizvode kojima je jamčio siguran seks. S obzirom da u Vladi sjede i liječnici, bilo bi zanimljivo čuti i njihovo mišljenje o proizvodu koji traži svoj put na hrvatsko tržište sigurnog seksa i zaštite od spolno prenosivih bolesti.

Već su nam objasnili da im se "ne da"

Tijekom ljeta je na Twitter profilu Vlade osvanula izjava “ne da mi se”. Bio je to prvi veći Vladin gaf vezan za komunikaciju s građanima. Iako je objava brzo uklonjena, svi su se zapitali je li to zavapio premijer zbog starih bolova u preponama.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C