Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
32 komentara

Jandroković gradi kuću s kumom Tomom Butinom

Zagrebački "Beverly Hills": Poznati golman Butina je ponudio ministru Jandrokoviću da skupa kupe građevinsko zemljište u elitnom središtu Zagreba

T. Miletić
Foto: T. Miletić

Ministar vanjskih poslova sve teže podnosi razdvojenost od obitelji. Gordan Jandroković živi u državnom stanu u Zagrebu, dok su supruga i njihovo troje djece u Bjelovaru. Vide se samo vikendom, i to kad nije na putu. Poznati golman Tomislav Butina ponudio mu je da zajedno kupe građevinsko zemljište u elitnom središtu Zagreba. Obitelj Jandroković uložila je u zemljište oko milijun kuna. Na Ružičnjaku 14a već niče njihova zajednička kuća. Trećina kuće, odnosno stan od oko 120 metara kvadratnih, pripast će obitelji Jandroković, dok će se u dvije trećine smjestiti Butina s obitelji.
- Njihove supruge su vjenčane kume. Ministar je dio novca za zemljište osigurao kreditom, a ako bude potrebno, dio će osigurati prodajom udjela u tvrtki. Znate, njemu već sati 'igraju’ da je zajedno s obitelji. Evo, u subotu smo se vraćali automobilom s ministarskog sastanka u Češkoj jer je zaključio da će mu zrakoplovom trebati 2,5 sata više - objasnio je Mario Dragun, glasnogovornik ministarstva. Gradnju kuće na Ružičnjaku trebali bi završiti krajem godine, a kad će se u nju preseliti te koliko će ih stajati gradnja, glasnogovornik nije znao. Jandroković prima plaću od 21.100 kuna, a njegova supruga Sonja, liječnica u bjelovarskoj bolnici, 8000 kuna. Susjed će im biti Luka Bebić.
Predsjednik Sabora živi na Ružičnjaku 19, u stanu od 126 metara kvadratnih. Kupio ga je 31. prosinca lanjske godine za oko 2,8 milijuna kuna. Platio ga je kreditom, ušteđevinom te prodajom stana od 93 kvadrata u Petrinjskoj ulici, naveo je Bebić u imovinskoj kartici.

JANDROKOVIĆEVI IMAJU KUĆU OD 200 KVADRATA
1. Imaju oko 570 tisuća kuna stambene štednje
2. Kuća u Bjelovaru ima 200 kvadrata i vrijedi oko 740 tisuća kuna
3. Od dividende Beminga dobili su 40 tisuća kuna
4. Ministar vozi Ford iz 2007. vrijedan oko 185 tisuća kuna

NA "ZAGREBAČKOM BEVERLY HILLSU" SVE VIŠE POLITIČARA
Jandrokovićevo gradilište nalazi se kraj zemljišta na kojem će Grad sagraditi fakultet, a nekoliko metara od urbanih vila u Babonićevoj ulici, gdje živi Andrija Hebrang. U istoj ulici smjestilo se i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva. Taj elitini dio grada već nazivaju “zagrebački Beverly Hills”. Kraj Ružičnjaka je Zvjezdarnica, a do bazena na Šalati ima samo nekoliko minuta vožnje, kao i do strogog središta metropole.

HEBRANG ZA NEUREĐENU KUĆU DAO 1,5 MIL. KUNA
Saborski zastupnik Andrija Hebrang također je unio novitete u imovinsku karticu. Sa suprugom je krajem prošle godine kupio neuređenu kuću od 117 četvornih metara na otoku Pašmanu. Platili su je oko 1,5 milijuna kuna, a koliko će još morati uložiti u obnovu, nismo uspjeli saznati. Prije kupnje kuće prodao je stan u Zagrebu od 50 četvornih metara za oko 880.000 kuna, garažu za oko 74.000, a supruga je naslijedila dio stana vrijedan oko 600.000 kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message