Obavijesti

News

Komentari 122

Jandroković: Ostvarili smo cilj. HDZ je najjača stranka u zemlji

Jandroković: Ostvarili smo cilj. HDZ je najjača stranka u zemlji
7

Na pitanje tko će biti odgovoran za poraz Drage Prgometa, Jandroković je kazao kako je njihov rezultat u Zagrebu ispod očekivanja. Razgovarat će i analizirati što je dovelo do toga

VIDEO

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković na konferenciji za medije  komentirao je rezultate lokalnih izbora.

- Ostvarili smo sve svoje strateške ciljeve. Nakon prvog kruga, mi smo uvjerljivi pobjednici. Imamo najveći broj župana, gradonačelnika i općina kao i župana i županija. Potvrdili smo da smo najjača politička stranka u RH. Smatramo da su građani dali potporu politici koju vlada Andreja Plenkovića provodi i da su građani poslali poruku da žele političku stabilnost - kazao je Jandroković.

Kazao je kako je HDZ u prvom krugu pobijedio u 12 županija te u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje idu s partnerima.

Potom je usporedio rezultate HDZ-a i SDP-a.

- SDP je pobjedio u dvije županije. HDZ je pobjedio u 43 grada. U drugi krug ulazi još 45 kandidata HDZ-a. SDP je pobjedio u 13 gradova. Što se tiče općina, HDZ je pobjedio u 168 općina, a  u 73 idemo u drugi krug. SDP je pobjedio u 32 općine - kazao je Jandroković dodajući da je HDZ pobijedio u svim županijama u Slavoniji i Dalmaciji.

Kazao je kako u drugi krug u Splitu ulaze  s puno optimizma. Vjeruje da će HDZ-ov kandidat pobijediti Željka Keruma.

- Opara će se obratiti svima onima za koje smatra da žele građanski Split koji ne dijeli građane na ove ili one. Očekujemo da će Opara privući sve one koji žele ozbiljno upravljanje gradom te ne žele klijentelističke veze. U Splitu imamo jak program i jakog kandidata -  kazao je Jandroković.

Na pitanje tko će biti odgovoran za poraz Drage Prgometa, Jandroković je kazao kako je njihov rezultat u Zagrebu ispod očekivanja.

- Desno biračko tijelo raspodijelio se na četiri kandidata. Razgovarat ćemo i analizirat zašto se takav rezultat dogodio i poduzeti određene korake - kazao je Jandroković.

Osvrnuo se i na rezultate izbore u Kninu rekavši da će HDZ  snažno stati iza svoje kandidatkinje Josipe Rimac

- Vjerujem da ćemo imati svoju gradonačelnicu - kazao je Jandroković.

Komentirajući rezultate Mosta, Jandroković je rekao da Most ne uzima glasove HDZ-u.

Kazao je da će na prvoj sjednici Sabora predstaviti  kandidate za nove ministre i pokazati da imaju parlamentarnu većinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 122

VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...