Obavijesti

News

Komentari 35

Jandroković: Na listi za EU izbore su najkvalitetniji ljudi

Jandroković: Na listi za EU izbore su najkvalitetniji ljudi
4

Siguran sam da će se ta snaga vidjeti i na EU izborima. Očekujem uvjerljivu pobjedu HDZ-a na nacionalnoj razini, a siguran sam da će i ovdašnji HDZ toj pobjedi dati velik doprinos, istaknuo je Jandroković.

VIDEO

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je u subotu kako će se za sastav liste HDZ-a na izborima za Europski parlament tražiti najkvalitetniji ljudi te kako će se pritom voditi računa i o teritorijalnoj zastupljenosti i stručnosti kandidata kao i koliko će dobro braniti interese Republike Hrvatske u Europskom parlamentu.

Jandroković, koji je u Stonu kao glavni tajnik HDZ-a sudjelovao na sjednici županijskog ogranka stranke, istaknuo je kako je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji HDZ uvjerljivo najjača stranka jer ima i župana i gradonačelnike i načelnike te će, kao jedna od najjačih HDZ-ovih organizacija, imati svog kandidata na listi.

- Siguran sam da će se ta snaga vidjeti i na EU izborima. Očekujem uvjerljivu pobjedu HDZ-a na nacionalnoj razini, a siguran sam da će i ovdašnji HDZ toj pobjedi dati velik doprinos - istaknuo je Jandroković.

Hrvatima u Crnoj Gori poruke ohrabrenja 

U ponedjeljak i utorak Jandroković će boraviti u Crnoj Gori, gdje će se sastati s predstavnicima hrvatske manjine, ali i sudjelovati na konferenciji Jadransko-jonske inicijative u Budvi.

- Saslušat ću promišljanja Hrvata u Crnoj Gori o njihovom trenutnom položaju te im poslati snažne poruke ohrabrenja iz Vlade RH. Podupiremo predstavnike hrvatske manjine, osigurali smo i financijska sredstva, a sa zemljama u kojima žive tražimo politička rješenja koja će osigurati zaštitu njihova identiteta i političkog položaja. Na sastanku u Budvi, uz nekoliko bilateralnih sastanaka, očekujem razgovor o suradnji i razmjenu informacija o stanju na tom području. Hrvatska je kao članica EU i NATO-a zemlja lider pa smo zainteresirani za stabilnost i prosperitet tog dijela Europe - najavio je Jandroković.

Nije htio posebno komentirati najavu prosvjedne note predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića na temu selafija, istaknuvši kako su sve nadležne državne institucije odbacile kao neosnovane i lažne sve optužbe pojedinih dužnosnika iz BiH.

- Prema tome ta nota nema nekog smisla - zaključio je Jandroković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava