News

Komentari 11

Jandroković i Plenković: Nadamo se da u potresu na Kvarneru nema žrtava

Jandroković i Plenković: Nadamo se da u potresu na Kvarneru nema žrtava

Prema izvješću Europskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) potres je bio magnitude 4,8 po Richteru

 Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izrazio je u četvrtak nadu da u potresu, koji je nešto prije 11 sati, pogodio Krk, nije bilo žrtava, ni materijalne štete. 

Nadam se da nema žrtava i materijalne štete, rekao je Jandroković na informaciju da je oko 10.45 područje Krka pogodio snažan potres. 

Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak kako je razgovarao s primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom vezano za potres magnitude 4.8 koji se dogodio na Krku te kako za sada nema dojava o ozbiljnim štetama, ali Vlada je na raspolaganju za potporu ako je to potrebno.

"Prema informacijama koje on (Komadina) u ovom trenutku ima, prema informacijama potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, za sada nema nekih dojava o ozbiljnim štetama ili bilo kakvim drugim posljedicama, ali u svakom slučaju bit ćemo u kontaktu i na raspolaganju smo za svaku potporu ako to bude potrebno", rekao je Plenković u izjavi u Banskim dvorima.

Prema podacima Seizmološke službe, jak potres se dogodio u četvrtak u 10:47 sati, s epicentrom kod Bašćanske Drage na Krku. Potres se osjetio diljem Hrvatskog primorja.

Najčitaniji članci