Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

Jandroković posjetio Huawei: 'Imat će nove projekte kod nas'

Najavili su nove poslovne projekte u Hrvatskoj, suradnju s lokalnim zajednicama, našim  privatnim sektorom, tako da možemo biti vrlo zadovoljni, rekao je Jandroković nakon razgovora s čelnicima Huaweija

Foto: Sabor.hr
29 komentara

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u Pekingu je posjetio kinesku kompaniju Huawei te održao sastanak s njezinim čelnicima koji su ga upoznali s njenim radom i poslovanjem u Hrvatskoj.

Predstavnici Huaweija upoznali su predsjednika Sabora s radom te, jedne od najvećih globalnih kompanija, koja je trenutačno prisutna u više od 170 zemalja svijeta gdje razvija područja digitalizacije i digitalne transformacije. Posebno su istaknuli zadovoljstvo svojim dosadašnjim poslovanjem u Hrvatskoj.

PRIVLAČIT ĆE I ULAGAČE Jandroković odlazi na kinesku turneju, posjetit će i Huawei

U tom smislu naglašena je važnost dvaju memoranduma koji su Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva Republike Hrvatske i Huawei Tehnologies Hrvatska potpisali u travnju ove godine u sklopu sastanka na vrhu Kina +17 u Dubrovniku. Riječ je o memorandumima kojima se jača suradnja Hrvatske i te kineske kompanije na području razvoja rješenja za "smart city", odnosno pametne gradove, ali i širi razmjena stručnih znanja suradnjom Huaweia s hrvatskim sveučilištima. Tim je putem omogućeno usavršavanje najboljih hrvatskih studenata tehničkih znanosti u istraživačko-razvojnim centrima Huawei kompanija u Kini, s čijom realizacijom je već započeto, odnosno prvih deset hrvatskih studenata na edukaciji je u Kini.

Foto: Sabor.hr

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković istaknuo je kako su razgovori u Huaweiju, jednoj od najjačih tehnoloških kompanija danas u svijetu, bili vrlo dobri i korisni. 

- Izvijestili su nas o poslovanju, i ono što je posebno važno, iskazali su zadovoljstvo radom njihovog ureda u Hrvatskoj te najavili nove poslovne projekte u Hrvatskoj, suradnju s lokalnim zajednicama, našim  privatnim sektorom, tako da možemo biti vrlo zadovoljni", kazao je Jandroković.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message